Vanad traktorid veerevad laupäeval kevadpealinna

Järva Teataja
Copy
Nõukogude ajal ei ehitatud traktorit pelgalt lõbu pärast, vaid seetõttu, et osta polnud midagi ja tööd ootasid tegemist.
Nõukogude ajal ei ehitatud traktorit pelgalt lõbu pärast, vaid seetõttu, et osta polnud midagi ja tööd ootasid tegemist. Foto: Kristjan Teedema

Juuni esimesel laupäeval ehk täna saab Türi linn traktorimürinat täis, sest esimest korda on kevadpealinnas traktorite kokkutulek, kuhu on väärikas eas põllutehnika oodatud igast Eesti nurgast. Väärikas eas masinaid saab näha vähemalt poolesaja ringis. 

Traktorite kokkutuleku üks korraldajatest, Valdu Välimäe, on Järva Teatajale öelnud, et päris kindlasti pole neil mõte Järva-Jaanis juba aastaid olnud vanatehnika killavooriga võistelda või neilt tähelepanu endale tõmmata. «Algatajad olid vennad Ilmar ja Margus Tiitsmaa, kes selle jutuga Ülle (Türi kultuurikeskuse direktor Ülle Välimäe – toim) poole pöördusid ja nii see asi läks,» selgitas­ ta. Välimäe sõnas, et see vana põllumajandustehnika kokkutulek ja näitus pole Eestis sugugi esimene, sest siin-seal on samasuguseid ettevõtmisi ikka tehtud. Sedakorda kogunevad masinaid esimest korda just Türile, mis on ka logistilises mõttes parim valik, sest kevadpealinna on igast Eesti nurgast lihtsam tulla kui näiteks Narvast Pärnumaale.

Sõidukorras võiksidki olla kõik traktorid, mis Türile igast Eesti nurgast 3. juunil kokku tulevad, sest ürituse kavas on kl 11 traktorite paraad, mis alustab jaamahoone juurest ja jõuab läbi kesklinna kultuurikeskuse parklasse. 

Samal ajal parklas näha olevaga on Murumoori mängupargis mängutraktorite näitus. Sinna on oodatud väikesed tehnikahuvilised, kes võivad kodust oma masinapargi kaasa võtta. „Lisaks pakume erinevaid tegevusi, nagu ajaloo pooltund ja kultuuriprogramm. Toitlustajana on kaasatud BBQ Service OÜ ehk Türi pritsumehed, samuti jäätisemüüja," lausus ta.

Korraldajad lubavad, et uudistamist ja erinevaid tegevusi jagub kõigile kella 11st 16ni.

Türi Vallavalitsus on kooskõlastanud kultuurimaja parkla sulgemise näituse tarbeks ja majandusosakonna juhataja Raivo Raamat palub jälgida korraldajate seatud liiklusohutuse ja liiklusreguleerimise reegleid, sest korraldajatel on ülesanne tagada ürituse ajal ka pealtvaatajate ohutus.

Ettevõtmist korraldab MTÜ Vanatehnikaklubi RETROM.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles