Kliinikum kutsub rinnavähi sõeluuringule

Järva Teataja
Copy
Pildil mammograafiabuss.
Pildil mammograafiabuss. Foto: Elmo Riig

Tartu Ülikooli Kliinikumi mammograafiabuss sõidab suve alguses ringi mitmes kohas Järvamaal. Sõeluuring on mõeldud eelkõige tervete, ilma kaebuste ja sümptomiteta naiste uurimiseks.

Eestis kutsutakse rinnavähi sõeluuringule naisi vanuses 50–68 aastat kaheaastase intervalliga. Regulaarne terviseuuring võimaldab anda naisele kinnituse heast tervisest ning on väga vajalik võimalike haiguste varaseks tuvastamiseks – rinnavähki on võimalik avastada enne, kui haigus on tekitanud kaebusi ja organismis levima hakanud.

Varakult avastatud rinnavähk on paremini ravitav ja võimaldab kasutada rinda säästvaid operatsioonimeetodeid ning on tervenemise eelduseks. Rinnanäärme radioloogiline uuring ehk mammograafia on väikese kiirgusdoosiga uuring, mis ei kujuta Teie tervisele ohtu.

Tartu Ülikooli Kliinikum teeb uuringuid mammograafiabussis:

  • Aravetel (Meie toidupoe juures, Piibe mnt 16) 05.06-06.06

  • Järva-Jaanis (Vallamaja parklas, Pikk 56) 07.06-08.06

  • Türil (Tervisekeskuse parklas, Viljandi 26) 09.06-22.06

  • Paides (Järvamaa haigla hoovis, Tiigi 8) 26.06-07.07

Palume uuringule registreerida telefonil 731 9411 (kl 8-16).

Kui teil ei ole võimalik mammograafiabussi uuringule minna, saate kuni 2023. aasta lõpuni uuringule minna teile sobivasse tervishoiuasutusse. Vajalikud kontaktid leiate veebilehelt.

Registreerimisel küsitakse teie sünniaastat ja isikukoodi ning palume teavitada, et soovite registreerida rinnavähi sõeluuringule. Osalemine on TASUTA – uuringu eest tasub Tervisekassa.

Uuringule tulles palume kaasa võtta isikut tõendav dokument. Uuringu tulemusest teavitab teid uuringu teinud tervishoiuasutus teiega kokkulepitud viisil. Uuringu vastus lisatakse ka patsiendiportaali digilugu.ee.

Uuringupäeva hommikul ei tohi kasutada deodoranti, kehapuudrit ega kehakreemi, sest need võivad mõjutada röntgenipildi kvaliteeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles