Järvamaa sportlane kandideerib väljapaistva sooritusega rahvusvahelisel konkursil

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Krete Kaasik pani batuudihüpete maailmameistrivõistlustel Eesti jaoks märgi maha.
Krete Kaasik pani batuudihüpete maailmameistrivõistlustel Eesti jaoks märgi maha. Foto: VÕIMLEMISLIIT

Paide batuudihüppaja Krete Kaasik on Euroopa võimlemisliidu poolt nomineeritud kandidaadiks konkursil "Outstanding Performance of the Year 2022".

Eesti võimlemisliidust selgitati, et juba kolmandat korda korraldab European Gymnastics "Gymnast of the Year" (Aasta võimleja) konkurssi, milles valitakse parimad viies kategoorias: aasta meesvõimleja, aasta naisvõimleja, aasta võistkond, väljapaistev sooritus ja aasta treener.

Krete Kaasiku esitas konkursile Eesti võimlemisliit, sest ta on Eesti esimene batuudihüppaja, kes täiskasvanuna rahvusvahelises konkurentsis võistleb. Tene-Riin Vaarmann kirjutas kaaskirjas, et Kaasik on pärit väikesest linnast Paidest, kuid treeninud end treenerist ema Katrin Kaasiku käe all tugevaks sportlaseks. Ta on lõpetanud Tartu Ülikoolis sporditeaduste eriala ning treenib ise nüüd noori batuudihüppajaid.

Katrin Kaasik ütles, et nominatsioon tuli neile Kretega meeldiva üllatusena. "Algul ei osanud me arvatagi, kes selle taga võib olla, kuid nüüd kuulsime Euroopa võimlemisliidu komisjoni kuuluvalt Natalja Innolt, kes Krete esitas ja miks," rääkis ta.

Möödunud hooajale tagasi vaadates ütles Kaasik, et Krete tegi kaasa kahel suurvõistlusel. Ta esindas Eestit nii Euroopa kui maailma meistrivõistlustel. See oli täiskasvanute klassis tõesti esmakordne, et Eesti seal osales ning võistlevate riikide nimekirja uue riigi lisas.

Igal juhul on Krete ja Katrin Kaasikul sellise märkamise üle hea meel. Nii kõrges konkurentsis, nagu on batuudihüpetes Euroopas ja maailmas tervikuna, kellelegi meelde jääda ja tunnustust pälvida on suur au.

Lähemalt saab konkursi ja kõikide nominentide kohta lugeda siit

Võitjad valitakse välja rahvahääletuse teel, nii et kõigil on võimalik oma kodukandi sportlast häälega toetada. Seda saab teha siin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles