Haridusasutused vajavad uueks õppeaastaks õpetajaid ja teisi spetsialiste

Eva Klaas
, reporter
Copy
Järva-Jaani gümnaasiumi direktor Annela Tammiste sõnas, et kool otsis emakeele ja kirjanduse õpetajat ning klassiõpetajat, mõlemad spetsialistid on praeguseks leitud. Järgmisest õppeaastast seisab koolil ees suurem muutus, sest kümnendat klassi enam ei avata ja paari aasta pärast jääb gümnaasiumi asemel tegutsema põhikool.
Järva-Jaani gümnaasiumi direktor Annela Tammiste sõnas, et kool otsis emakeele ja kirjanduse õpetajat ning klassiõpetajat, mõlemad spetsialistid on praeguseks leitud. Järgmisest õppeaastast seisab koolil ees suurem muutus, sest kümnendat klassi enam ei avata ja paari aasta pärast jääb gümnaasiumi asemel tegutsema põhikool. Foto: Järva vallavalitsus

Kuigi õppeaasta ei ole veel lõppenud, vaatavad koolid ja lasteaiad juba tule­vikku. Mõnigi haridusasutus asus juba mõni aeg tagasi otsima uusi õpetajaid ja teisi spetsialiste lahkuvate asemele, et uut õppeaastat rahuliku südamega alustada. Haridusasutuste juhtide hinnangul on pilt lootusrikas, sest noori, kes tahavad töötada õpetajana, on omajagu.

Järva-Jaani gümnaasium oli hiliskevadel emakeele ja kirjanduse õpetaja otsingul. Lisaks otsestele ametinõuetele tõi kool konkursikuulutuses esile, et ootab kandidaatidelt head suhtlusoskust, analüüsi- ja koostöö­võimet, ettevõtlikkust ja avatust uuendustele.

Vastu annab kool toetava meeskonna, mentori kogu õppe­aastaks, samuti paindliku tööaja õppivatele õpetajatele. Huvilisi oli ja Järva-Jaani gümnaasiumi direktori Annela Tammiste sõnul on uus õpetaja praeguseks leitud. Märkimisväärse osa kandidaatidest moodustasid noored inimesed, kes veel õpivad ülikoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles