Maratonisari viis jooksjad mäge vallutama

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Maratonisarja eelmisel nädalal joostud kolmas etapp algas Türi-Allikult Veskisillalt. Uue osavõistluseni jääb nüüd aega mitu nädalat.
Maratonisarja eelmisel nädalal joostud kolmas etapp algas Türi-Allikult Veskisillalt. Uue osavõistluseni jääb nüüd aega mitu nädalat. Foto: Anne Põder

Möödunud nädalal anti Türi-Allikult Veskisillalt start Türi maratonisarja kolmanda etapi jooksudele, mis viisid põhiklassi jooksjad Kirna mäge vallutama ja nooremad kergliiklusteele.

Kui senistel etappidel pidid nii suured kui ka väikesed jooksjad arvestama maastiku iseärasustega, siis seekord sai joosta siledal asfaldil. Põhidistantsi ehk 10 kilomeetri jooksjail tuli aga arvestada kahel korral Kirna mäe võtmisega, mis on omamoodi jõuproov.

Kirna mägi ja Poaka silla remont mõjutasid tulemust sedavõrd, et tuntud Koeru jooksumees Hardo Reinart tegi päeva kiireima aja 36.17,6. Siledal maal oleks aeg kindlasti kiirem olnud, sest seda on ta suurjooksudel korduvalt teinud. Mis seal salata, ega rajal olnud ka kedagi, kes oleks talle sappa võtnud ja kiiremat tempot peale sundinud. Nii sai Reinart nautida jooksu uhkes üksinduses üsnagi turvalise edumaaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles