Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Türi vallas Kärus kogub mitmendat aastat tähelepanu teeäärne taimemüük. Tähelepanuväärne on see sel põhjusel, et müük käib iseteeninduse vormis. Inimene läheb kohapeale, valib taime ja jätab raha keedupotti või teeb ülekande. Kogu tegevuse juures ei ole ühtegi teenindajat. Ainus reklaam on Facebooki lehe «Potitomat» kutse: «Taimed jätkuvalt müügil, Jaama 17, Käru alevik, Türi vald, Järvamaa. Iseteenindus.» Viimastel nädalatel on sellele lisaks olnud teateid, et potitomati taimed on müügil ka Türi lillelaadal ja Kuressaare aiapäevadel. Kõik justkui toimib: taimed sirguvad, ostjad rõõmustavad. Ent mai eelviimasel nädalal teatas ettevõte sotsiaalmeedias ühtäkki, et kasvuhoonetes käib lõpumüük ja kiirematel ostjatel on veel võimalus ülisoodsa hinnaga taimi soetada. Lisaks taimedel on müügis ka kasvuhooned ja kogu tootmiskompleks.

* Statistikaameti andmetel oli keskmine brutokuupalk tänavu esimeses kvartalis 1741 eurot ehk 13,3 protsenti kõrgem kui eelmise aasta samal ajal. Nagu alati, on kõige suuremad palgad Harjumaal, kus tänavu esimese kolme kuu jooksul oli keskmine palk 1975 eurot. Tartumaal oli samal ajal keskmine palk 1730 eurot. Maakondade arvestuses on kolmandale kohale tõusnud Järvamaa, kus esimese kvartali keskmine palk oli 1423 eurot.

* Eelmisel nädalal olnud istungil otsustas Järva vallavolikogu koos Paide linnaga moodustada äriühingu ärinimega Koeru hooldekeskuse AS. Samasuguse otsuse oli nädal varem teinud ka Paide linnavolikogu. Ühtlasi kinnitasid mõlemad volikogud loodava aktsiaseltsi põhikirja. Äriühing luuakse põhjusel, et omavalitsused saaksid riigilt üle võtta praegu sotsiaalministeeriumi haldusalasse kuuluva Koeru hooldekeskuse sihtasutuse tegevuse ja varad.

* Imavere kooli inglise keele õpetaja Gerly Lehtmets oli üks neljast kangest Järvamaa naisest, kes tegi kuu keskel läbi Naiskodukaitse kõige kurnavama patrullvõistluse, koormusmatka. Kui lugeja arvab, et tegu on staažika vabatahtliku riigikaitsjaga, kes paneb une pealt kokku AK4 tulirelva ja loeb kaarti kui oma viit sõrme, siis ta eksib. Gerly Lehtmets liitus naiskodukaitsjatega alles märtsis ja läks koormusmatka starti peaaegu puhta lehena­.

* Esmaspäeval pidasid Aravete keskkooli IX ja XII klassi õpilased ühist tutipidu. Tänavu lõpetavad Aravete keskkooli viimased viis abiturienti, noort neidu, kes moodustavad 38. lennu. Ka üheksandikud on viimased, kellele annab lõputunnistuse välja Aravete keskkool. Järgmisest õppeaastast liidetakse praeguse Aravete keskkooliga Albu põhikooli ja Aravete-Ambla kooli kooliosa. Järva valla põhjaosas tekib üks õppeasutus, mille lõplik nimi selgub peagi. Loodav kool jääb tegutsema kolmes asukohas ning Aravetel jätkub põhihariduse andmine. Tutipäeva mahtus väga emotsionaalne hetk, leinaseisak Aravete keskkooli mälestuseks, sest kool keskkooli ja ka eraldi koolina järgmisest õppeaastast enam ei tegutse.

* Kuigi õppeaasta ei ole veel lõppenud, vaatavad koolid ja lasteaiad juba tule­vikku. Mõnigi haridusasutus asus juba mõni aeg tagasi otsima uusi õpetajaid ja teisi spetsialiste lahkuvate asemele, et uut õppeaastat rahuliku südamega alustada. Haridusasutuste juhtide hinnangul on pilt lootusrikas, sest noori, kes tahavad töötada õpetajana, on omajagu.

* Paide linnameeskonna peatreenerina asub tööle 33aastane serblane Ivan Stojković. Stojković juhendas möödunud aasta algusest kuni juulini Tallinna FCI Levadia U-21 meeskonda. Seejärel asus ta sama klubi esindusmeeskonna peatreeneriks ja oli selles ametis kuni septembrini. Koos Stojkovićiga jätkab maakonna esindusmeeskonna kogu senine treenerite ja tehniline personal: abitreener Ats Sillaste, väravavahtide treener Jüris Sahkur, fitnessitreener Andrei Veis, videoanalüütik Egon-Eret Rinaldo ning füsioterapeudid Raiko Karpov ja Uku Pärn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles