Politsei kutsemeisterlikkuse võistlused selgitasid Järvamaal välja parimad korrakaitsjad

Järva Teataja
Copy

​Teisipäeva õhtul lõppesid Põhja-Eestis, sh Järvamaal kaks päeva kestnud politsei kuuendad kutsemeisterlikkuse võistlused. Tihedas võistluses saavutas esikoha keskkriminaalpolitsei meeskond. Napilt teiseks tuli Narva jaoskond ning kolmanda tulemuse tegid Põhja prefektuuri kriminaalbüroo.

Võistluste peakohtunik Põhja prefekt Joosep Kaasik lausus, et kaks tihedat päeva olid võistlejatele keerulised. „Iga ala nõudis pingutust ja parima tulemuse saavutasid need, kes suutsid ühtlaselt kõigil aladel pingutada ja tulid toime ka ootamatustega. Kutsemeisterlikkuse võistluste alad olid ette valmistatud selliselt, et need annaksid kaasa võimalikult hea pagasi igapäevatöös ette tulevate olukordade lahendamiseks. Samas oli ka neid, mis kompasid piire, kuidas politseinikud väga stressirohkes olukorras käituvad,“ lisas Kaasik.

Politsei- ja Piirivalveameti peadirektor Egert Belitšev ütles pidulikul lõputseremoonial, et meeskonnad pidid lühikese ajaraami sees tegema nii politseitaktika ja õigusvaldkonna kui ka nuputamise ja strateegiaülesandeid. „Vaatamata sellele, et võitjateks kuulutame kolm parimat meeskonda, siis tegelikult võidavad kutsemeisterlikkuse võistlustest kõik osalejad. Oskused paranevad, välja tulevad nõrgemad kohad ja kõige olulisemana läheb tugevamaks tiimitöö. Eriti hea meel on mul selle üle, et osalejad jõudsid võistlusülesanne kõrval tähele panna ka piirkonna inimesi. Näiteks andis üks meeskond hättasattunule meditsiinilist abi ja teine tiim leidis võimaluse palliplatsil kohalike lastega minimäng teha. Ja see ongi politseis kõige tähtsam - märgata tööülesannete kõrval ka inimest,“ ütles Belitšev.

Üks osa võistlusest oli täpsusralli Täpp-X, mis pani proovile võistlejate autosõidu oskused – legendi järgi sõites tuli läbida erinevaid kontrollpunkte ja võistlusalasid. Kutsemeistrivõistluste edukas lahendamine eeldas osalejatelt erinevate politseitöös vajalike oskuste tundmist - alustades relvade ja erivahendite kasutamisest lõpetades kriminalistikaga. Sinna vahele mahtusid veel nii meditsiin, merepääste kui ka Schengeni konventsiooni tundmine. Lisaks teadmistele oodati võistkonna liikmetelt ka head füüsilist ettevalmistust ning toimivat meeskonnatööd.

Lisaks PPA võistkondadele osalesid võistlustel Maksu- ja Tolliamet, Tallinna Munitsipaalpolitsei, Päästeameti Demineerimiskeskus, Sisekaitseakadeemia ja abipolitseinikud ning kolleegid Lätist, Leedust ja Soomest. Kokku osales kutsemeisterlikkuse võistlustel 34 võistkonda ehk 136 võistlejat.

Teiste seas oli väljas ka Kesk-Eesti jaoskonna võistkond, kuhu kuulusid Kaspar Kõiv (patrulltalituse grupijuht), Viktoria Martsinkevitš (patrullpolitseinik), Tanel Alasmaa (eriasjade uurija) ja Raino Laukus (patrullpolitseinik).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles