Rahvamajade ajalugu koondus kaante vahele

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Egge Kulbok-Lattik (vasakult), Lauri Suurmaa, Ülle Välimäe ja Karin Paulus raamatu «Igal vallal oma ooper. Eesti rahvamajade lugu» esitlusel.
Egge Kulbok-Lattik (vasakult), Lauri Suurmaa, Ülle Välimäe ja Karin Paulus raamatu «Igal vallal oma ooper. Eesti rahvamajade lugu» esitlusel. Foto: Egle Kulbok-Lattik

Teisipäeval esitleti Tallinnas vastvalminud mahukat trükist «Igal vallal oma ooper. Eesti rahvamajade lugu», mille kaante vahele on koondatud Eesti rahvamajade ajalugu.

Tänapäeval teab iga Eesti inimene, mis koht on seltsimaja, rahvamaja või kultuurimaja, sest enamikul on olnud nende kogukondlike kultuuriasutustega mingi kokkupuude: kes on käinud pidudel, kes tantsutrennis, kes laulukooris, kes teatri-, kunsti- või käsitööringis. On enesestmõistetav, et igas Eesti kogukonnakeskuses on peale kooli, kiriku, kõrtsi ja turu­platsi ka oma kultuurimaja – koht, kuhu saab koguneda nii kontsertidele ja etendustele kui ka pidusid ja tähtsaid arutelusid pidama.

Türi kultuurikeskuse direktor Ülle Välimäe, kes on ka Eesti rahvamajade ühingu esimees, ütles, et esitlus oli meeleolukas. Kohal oli omajagu huvilisi, raamatu koostajad ja programmi mahtus ka muusikaline vahepala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles