Eesti annetab Palestiina põgenike abiks 80 000 eurot

Järva Teataja
Copy
Raha. Foto on illustereeriv.
Raha. Foto on illustereeriv. Foto: Arvo Meeks

Eesti annetab ÜRO Palestiina Põgenike Abi- ja Tööorganisatsioonile Lähis-Idas (UNRWA) 80 000 eurot, mis on mõeldud organisatsiooni põhitegevuste rahastamiseks.

UNRWA on Jordaanias, Liibanonis, Süürias ja okupeeritud Palestiina territooriumil paiknevale 5,9 miljonile Palestiina pagulasele ainus põhiteenuste pakkuja ning seeläbi regiooni sotsiaalse ja poliitilise  tasakaalu oluline hoidja.

„UNRWA on miljonitele Palestiina pagulastele päästerõngas ja viimane lootus keerulistes sotsiaalmajanduslikes oludes, mida on võimendanud mitmed samaaegsed kriisid,“ ütles Eesti suursaadik ÜRO juures Rein Tammsaar. „Eesti on toetanud UNRWA tööd ka läbi kahepoolsete algatuste, näiteks hariduse digitaliseerimise vallas.“

UNRWA kaudu pakutakse haridust poolele miljonile lapsele ning lisaks pakub organisatsioon tervishoiu-, kanalisatsiooni- ja sotsiaalteenuseid, sealhulgas toidu- ja rahapõhist abi. Organisatsioonis töötab ligi 30 000 töötajat, kellest suure osa moodustavad palestiinlastest põgenikud.

Annetus eraldatakse välisministeeriumi humanitaarabi eelarvest.

Euroopa Liit on koos liikmesriikidega UNRWA suurim rahastaja, eraldades aastas 400 miljonit eurot, mis moodustab peaaegu 40 % UNRWA aastaeelarvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles