Ametikohtade koondamine annab võimaluse palku tõsta

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Järva vallavanem Toomas Tammik on viinud vallavalitsuse optimaalse suuruseni, millest allapoole enam minna pole hästi võimalik.
Järva vallavanem Toomas Tammik on viinud vallavalitsuse optimaalse suuruseni, millest allapoole enam minna pole hästi võimalik. Foto: Dmitri Kotjuh

Järva vallavalitsus vähendab tänavu neli teenistuskohta. Kui juba on koondatud arenduse peaspetsialisti ning planeeringute ja geoinfosüsteemi peaspetsialisti ametikoht, siis alates 1. septembrist kaob ühe sekretäri ja vanemraamatupidaja koht.

Aasta alguses oli vallavalitsuses teenistuskohti 44, sügisest jääb neid järele 40. Kõik need ei ole ametnikud, koosseisu kuuluvad näiteks ka koduhooldustöötajad. Palgafondi vallavalitsus seoses koondamistega vähendanud pole. Järele jääv raha läheb inimeste töötasude tõstmisse.

Nagu mujal omavalitsustes, on ka Järva vallavalitsuse teenistuskohad muutunud. Nüüd on vallavanem Toomas Tammiku sõnul jõutud optimaalse koosseisuni ja ühtlasi ka viimase piirini. «Struktuurimuudatused ja koondamised tähendavad tööülesannete ümberjaotamist ja osale ametnikele tuleb kohustusi juurde. Oleme jõudmas teenistujate arvuni, millest allapoole enam minna pole võimalik. Inimesi jääb vähemaks, aga töö tuleb meil sama hästi ära teha,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles