Elron uuendab reisijateveo eeskirja ⟩ Isiklikel hügieeniprotseduuridel on rongis lõpp

Järva Teataja
Copy
Elroni rong
Elroni rong Foto: Elmo Riig

Elroni rongides hakkab alates 12. juunist kehtima uuendatud reisijateveo eeskiri, mis aitab lahendada praktikas tekkinud ebakõlasid. Näiteks keelab uuendatud reisijateveo eeskiri rongis isiklikud hügieeniprotseduurid.

“Elroni rongides kehtib reisijateveo eeskiri, et saaksime tagada kõikidele reisijatele turvalise ja võimalikult mugava reisikogemuse,” rääkis Elroni klienditeenindusjuht Ardo Roosenberg. “Reisirongiga sõitmine on Eestis üha populaarsem ja rongid seetõttu sageli rahvarikkad. Eeskiri aitabki rongis tagada korda ja seda, et reisijad arvestaksid oma tegevustes ka kaasreisijatega.”

Mõned näited 12. juunil kehtima hakkavast uuendatud reisijateveo eeskirjast:

  • sooduspileteid saavad soodustust tõendava dokumendi alusel osta ka teiste Euroopa Liidu liikmesriikide elanikud;

  • määratleb reisijale pretentsioonide esitamiseks 3 kuu pikkuse tähtaja (reisijateveo eeskiri 13.1);

  • lubab lemmikloomad kogu C-vagunisse (seni vaid C-alas) (reisijateveo eeskiri 6.4);

  • lubab panna tõukeratta kokkupanduna spetsiaalses kotis pagasiriiulile (reisijateveo eeskiri 6.6);

  • keelab rongis tegevused, mis võivad kaasa tuua ohtliku olukorra ümbritsevale varale või inimeste tervisele (eelkõige kuumutada ja/või keeta erinevaid vedelikke ja toiduaineid ning teha lahtise leegiga tuld (reisijateveo eeskiri 7.3.7);

  • keelab rongis on isiklikud hügieeniprotseduurid (7.3.6).

“Hügieeniprotseduuride keelamine on seotud juhtumitega, kus reisija on hakanud rongi WC-s habet ajama või juukseid värvima,” ütles Roosenberg. “See on ebahügieeniline, kahjustab Elroni vara ja on sügavalt ebaviisakas kaasreisijate vastu.”

Roosenberg rõhutas uuendatud eeskirja punkti 6.2, mis keelab asetada reisijatele määratud istekohtadele käsipagasit, kui see määrib istmeid või takistab istekohtade kasutamist teiste reisijate poolt või takistab teiste inimeste liikumist rongis. “Kui reisija vaateväljas on istekohata püsti seisvaid reisijaid, tuleb käsipagas täiendava küsimiseta toolilt maha tõsta,” lisas ta.

Jalgrattaga reisijatele eeskirja uuendamine muudatusi kaasa ei too. “Endiselt mõjutab ratturite reisimist enim C-alas olevate rattakohtade arv - 10 rattakohta igas rongis. See saab mõnevõrra leevendust alles uute rongide liinile tulemisega,” ütles Roosenberg.

Elron soovitab rattakohad enne reisi www.elron.ee kaudu broneerida. Samuti soovitame jälgida sõiduplaanist, millised on hõivatumad rongid ja võimalusel kasutada rattaga reisimisel tühjemaid ronge.

Reisijateveo eeskiri paneb paika reisijate ja pagasi veo korra Elroni rongides, samuti Elroni ja reisijate kohustused, õigused ning vastutuse.

Senine eeskiri on kehtinud alates 14. maist 2021, uuendatud dokument hakkab kehtima 12. juunist 2023. Eeskirja leiab siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles