Tööränne hoiab inimesi kaksiklinnade ligi

Kuido Saarpuu
Copy
Kuigi Paide ja Türi vahelisel maanteel on argipäeviti välja kujunenud kaks tipptundi, hommikul töölemineku ja õhtuti töölt tuleku aeg, on see Järvamaal vahest üks kasutatavamaid teelõike. Selle põhjus on kaksiklinnade ja seal elavate inimeste töö- ja elukohtade segunemine.
Kuigi Paide ja Türi vahelisel maanteel on argipäeviti välja kujunenud kaks tipptundi, hommikul töölemineku ja õhtuti töölt tuleku aeg, on see Järvamaal vahest üks kasutatavamaid teelõike. Selle põhjus on kaksiklinnade ja seal elavate inimeste töö- ja elukohtade segunemine. Foto: Erakogu

Kuigi võiks arvata, et inimesed valivad töökoha oma elukoha lähedale, siis näitavad uuringud, et distants elu- ja töökoha vahel on aastate jooksul hoopis suurenenud. Nii ka Järvamaal.

Statistikaameti juhtivanalüütik Kristjan Erik Loik uuris lähemalt, milline on Eesti-sisene tööränne ehk kui kaugele kodust inimesed tööle käivad.

Näiteks Järvamaal on tööga hõivatuid 13 543 ja nendest 69,1 protsendil asub töökoht kodumaakonnas. Maakonnast väljaspool käib tööl 30,6 ja välismaal 0,3 protsenti inimestest. Eestis käib teise maakonda tööle keskmiselt poole vähem tööealisest elanikkonnast ehk 14 protsenti töötajatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles