Kogukonnale olulised inimesed pääsevad akendele

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Pildid mis on mõeldud ajalugu meenutama.
Pildid mis on mõeldud ajalugu meenutama. Foto: Kalvi Kirspuu

Aravete aknamaalide teine näitus Hollywoody maja aknaavadel saab endale peatselt uued "Aja Aknad", kus on pildid kogukonnale ajalooliselt olulistest inimestest.

Ettevõtmise eestvedaja Kalvi Kirspuu ütles, et "Aja Akentega" soovib kogukond öelda aitäh kõigile, kes on andnud suure panuse Aravete ja kohaliku elu arengusse. "Häid inimesi keda tänama peaksime, on veel palju, kuid kõik kahjuks akentele ei mahu," sõnas ta.

Kirspuu rõhutas, et kindlasti pole tegemist mingi edetabeliga, sest igaühel oli täita oma roll. "Kuigi mulle olid kõige suuremad staarid minu vanaema Aino ja Vanaisa Kalju-Johhannes, siis akentele mahub seekord ainult kaheksa meest või naist, kes on voolinud Aravete just selliseks nagu see hetkel on," rääkis ta.

"Aja aknad" meenutavad kogukonnale olulisi inimesi.
"Aja aknad" meenutavad kogukonnale olulisi inimesi. Foto: Kalvi Kirspuu

Kirspuu meelest võib neid nimetada isegi tänuakendeks, sest nende eesmärk on tõmmata legendaarsetele inimestele tähelepanu ja neid kogukonnale antud panuse eest tänada. "Tore oleks kui ka praegused noored neid inimesi teaks ja mäletaks," lausus ta.

Esialgu tulevad aknad ajutiselt, kuid Kirspuu loodab valla toega tulevikus paigaldada ka vastupidavamast materjalist püsivamad ja ilmastikukindlamad tänuaknad. 

Akendel on kujutatud: Arved Toots , Ants Käärma, Udo Tomann, Vaido Kobrand, Eva Kobrand, Lembit Õun, Alar Ainumäe, Valter Kreisberg. Hetkel on aknaid veel kaheksa, kuid peagi lisandub kaks pilti Ellen Kroonist ja Ellen Elmrest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles