President Alar Karis nimetas ametisse uued kohtunikud

Järva Teataja
Copy
Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

President Alar Karis nimetas Kadriorus ametisse ühe uue ringkonnakohtuniku ja ühe uue halduskohtuniku ning kuus uut kohtunikku maakohtusse.

Kohtunikke ametisse nimetamise puhul õnnitledes märkis president Karis, et kohtuniku allkirjastatud otsustest oleneb, mida tähendavad inimeste jaoks Eestis sõnad õigusriik, õiglane ja aus kohtupidamine. „Teie tehtud lahendid saavad olema need, mille alusel antakse hinnang kogu Eesti õigus- ja kohtusüsteemile,“ sõnas president Karis.

Riigipea ütles, et kohtunikuametisse kandideerides otsustasid need inimesed võtta enda kanda veel suurema vastutuse kui tehes oma senist tööd õigusteaduse vallas. „Tean, et see on raske, stressirikas amet. Peate ju otsustama inimsaatuste ja suurte varaliste väärtuste üle,“ kõneles president Karis. „Olen aga kindel, et teis on vaimset tugevust olla oma töös alati tasakaalukas, erapooletu ja õiglane.“

President Karis avaldas head meelt, et mitmed uued kohtunikud on õpetanud ülikoolis edukalt juuratudengeid, teinud teadustööd ja jaganud teadmisi kolleegidele ning avaldas lootust, et uues ametis jätkatakse sellega ka edaspidi.

Riigipea soovis uutele kohtunikele jõudu, meelekindlust ja südameheadust õigete ja õiglaste otsuste tegemisel.

Tartu Ringkonnakohtus hakkab süüteoasju arutama Mario Truu. Tallinna Halduskohtus hakkab tööle Ene Andresen.

Harju Maakohtus hakkavad arutama tsiviilasju Maris Juha, Helina Mark ja Antero Maksing. Viru Maakohtus hakkab arutama tsiviilasju Heleen Jääger. Pärnu Maakohtus hakkab arutama süüteoasju Brigitta Mõttus ja tsiviilasju Addis Tammiku.

Uued kohtunikud andsid riigipea ees kohtunikuvande. Kohtunikke esitles Riigikohtu esimees Villu Kõve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles