Vald paneb kaasavasse eelarvesse 50 000 eurot

Järva Teataja
Copy
Raha. Foto on illustereeriv.
Raha. Foto on illustereeriv. Foto: Arvo Meeks

Türi valla kaasava eelarve suuruseks on 50 000 eurot.

„Projektide peale, millega kogukonnas või kodukülas midagi paremaks saaks muuta, tasuks mõtlema hakata juba praegu. Ettepanekute esitamise aeg saabub küll alles septembris aga mida varem on asjad selgeks mõeldud ja kogukonnas läbiräägitud, seda parem," ütles valla finantsjuht Tiina-Mae Kuusik.

Augustis toimuvatel valla arengukava ja eelarvestrateegia rahvakoosolekutele on kaasatud ka kaasava eelarve ja seda just sellepärast, et kaasata suuremalt kogukondlikku nägemust.

„Septembri alguses algab juba ideede korje ja seejärel koguneb komisjon, kes hindab projekte ja valib rahvahääletusele pääsejad. Hääletus toimub oktoobris ja projektid, mis saavad rahastamise otsuse peavad valmima järgmise aasta jooksul. Eelnevate aastate kogemuse põhjal võib öelda, et projektirahastuse saavad tavaliselt kaks-kolm projekti," lisas Kuusik.

Eelmisel aastal toimunud rahvahääletus valis välja projektid „Muusikaaia rajamine Laupa mõisaparki: välialadele mõeldud muusikainstrumentide soetamine ja paigaldus Laupa kooli naabrusesse" ja „Kabala mõisapargi staadioni ja palliplatsi katete uuendamine (parendamine)".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles