Verekeskuse suvetuur jõuab ka Paidesse

Järva Teataja
Copy
Paide doonoripäev.
Paide doonoripäev. Foto: Erakogu

Traditsiooniliselt ka sel suvel, juuni algusest augusti lõpuni, tuuritab Regionaalhaigla verekeskus egiidi all „Kingi tund oma suvest ja päästa elusid!“ mööda Eestit, peatudes kaheksas kaunis Eesti linnas: Narvas, Kärdlas, Rakveres, Keilas, Paides, Raplas, Haapsalus ja Kuressaares. Tuuri avalöök toimub juba homme, 13. juunil Narva Rugodiv kultuurimajas. Vereloovutusele on oodatud kõik doonorid, kelle südamesoov on aidata päästa elusid.

Regionaalhaigla verekeskuse juhataja Ave Lellep kutsub inimesi loovutama tunni oma suvest, sest suvekuud on verevarude osas alati kõige kriitilisemad. „Puhkusteperioodil sõidavad inimesed linnast ära maale, kuid varasemad aastad on näidanud, et just suviti on traumasid kõige enam – seega vajadus doonorvere järele kõrge,“ selgitas Lellep, lisades: „Iga doonori panus võib abivajajale osutuda elupäästvaks.“

13. juunil on verekeskuse suvetuur Narvas, 20.-21. juunil Kärdlas, 26.-27. juunil Rakveres, 4.-5. juulil Keilas, 24.-25. juulil Paides, 2.-3. augustil Raplas, 9.-10- augustil Haapsalus ja suvetuuri viimane peatuspaik on 30.-31. augustil Kuressaares. Igas linnas ootavad doonoreid kohalike ettevõtjate poolt lisaüllatused ja õnneloos.

Olgu öeldud, et tavadoonoripäev on Paides, muusika- ja teatrimajas juba ka 22. juunil kl 10.30-14.30.

Doonoriks sobib terve, puhanud, söönud ja rohkelt vedelikku tarbinud, vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18-60 eluaastat. Kahe vereloovutuse vahe on minimaalselt 60 päeva, naistel soovituslikult 90 päeva. Täiendavat infot leiab verekeskuse kodulehelt www.verekeskus.ee, kus soovitame vereloovutusele ka aja broneerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles