Uuring: pooled Eesti inimesed pole nõus liha söömist vähendama (1)

Copy
Seafileest ahjupraad
Seafileest ahjupraad Foto: Rakvere

Orkla Grupi tellimusel Põhja- ja Baltimaades läbi viidud uuringu kohaselt on aastaga kasvanud nende Eesti inimeste hulk, kes pole valmis liha osakaalu oma toidulaual vähendama ning selle foonil on kahanenud valmisolek teha jätkusuutlikke valikuid.

Rahvusvaheline uuringufirma Ipsos viis neljandat aastat järjest läbi uuringu Põhja- ja Baltimaades, kokku 7 riigis, et mõista inimeste hoiakuid ja valikuid seoses jätkusuutliku tarbimisega.

Uuringust johtub, et 81 protsenti Eesti inimestest peab ennast omnivooriks ehk niiöelda kõigesööjaks. Vastav number on kõrgem ainult Leedus (85 protsenti), teistes uuringus osalenud riikides on see madalam, kõige vähem on omnivoore Rootsis (70 protsenti). Mitteomnivooride seas on erinevate dieetidega inimesed, nii veganid, taimetoitlased, inimesed, kes küll liha ei tarbi, aga söövad kala või tarbivad loomset toitu vahel harva.

Tagasi üles