Algab parima talutoidu konkurss

Järva Teataja
Copy
Parim talutoit 2021 – Piesta MUST
Parim talutoit 2021 – Piesta MUST Foto: Eestimaa talupidajate keskliit

Juba seitsmendat aastat toimuv "Parima talutoidu" konkurss alustab taas ning alates tänasest oodatakse kõiki talunikke ja väiketootjaid enda tooteid võistlusele registreerima.

„See on talunikele väga hea võimalus tutvustada oma tooteid laiemale publikule. Seega kutsun üles kõiki väiketootjaid konkursil osalema,“ ütles konkursit korraldava Eestimaa Talupidajate Keskliidu projektijuht Eliise-Mariin Sepp.

Parima talutoidu väljaselgitamiseks hindab professionaalne žürii nii talutoodete maitseid, pakendeid, tootjate äriplaane kui ka tootearendust ja turundusideid. Sel aastal on lisaks teistele toiduga seotud spetsialistidega žüriiga liitumas nii mõnedki restoranide peakokad.

Eelmisel aastal osales parima talutoidu konkursil rekordiliselt palju tooteid. 2022. aasta Parim talutoit selgitati välja üheksas kategoorias ning konkursile oli hindamiseks saadetud rekordkogus tooteid – 108.

„Järjest enam tootjaid tajub selle konkursi kasulikkust. Koonkursi kaudu soovime tuua esile Eesti taludes toodetud põnevaid tooteid ning samas tunnustada talutoidu tootjaid oma toodangu väärindamise eest. Samuti tahame motiveerida talunikke tegelema tootearendusega, et pakkuda tarbijatele veelgi põnevamaid tooteid,“ selgitas Sepp.

Oma tooteid saab konkursile esitada kuni 12. juulini läbi registreerimisvormi, mis asub siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles