Keskkonnainspektorite kontrollkäik pani Järvamaal metsaraie seisma

Järva Teataja
Copy
Metsaraie. Pilt on illustreeriv.
Metsaraie. Pilt on illustreeriv. Foto: Marianne Loorents

Juuni keskpaigaks on Keskkonnaamet pesitsusrahust kinnipidamist kontrollinud 1900 maaüksusel, keskendudes kontrollidega kaitsealadele ja kõige linnurikkamatele metsadele. Keskkonnakaitseinspektoritel on kahe kuu jooksul tulnud peatada 30 raiet, sh ühe Järvamaal, kaitsealadel aga raietegevust avastatud ei olegi.

„Näeme metsades pesitsusaegsete kontrollide mõju: möödunud aastaga võrreldes oleme avastanud vähem pesitsusaegseid raieid linnurikastes vanades metsades. Kaitsealadel aga pesitsusajal raietegevust ei leitudki, kuigi meie kontrollide põhiraskus on just kaitsealadel,“ ütles Keskkonnaameti peadirektor Rainer Vakra. „Metsi läbi sõites on näha sedagi, et järjest rohkem metsamajandajaid hoolib pesitsusrahust ning raied plaanitakse talvisele ja sügisesele ajale,“ ütles Vakra.

Pesitsusrahu kontrollid algasid 15. aprillil ja kestavad 30. juunini. Pesitsusrahust kinni pidamise tagamiseks on tänavu tehtud pea 200 kontrollreidi, mille käigus on kontrollitud ligi 2000 maaüksust. Vanades linnurikastes metsades on selle aja jooksul avastatud ja peatatud 13, hõredama linnustikuga metsades pärast pesitsuse tuvastamist veel 17 raiet. Looduskaitsealadel ei ole avastatud ühtki raiet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles