Kaitsevägi arvab reservi ligi 3000 ajateenijat

BNS
Copy
Selle aasta mais korraldatud kaitseväe suurõppusele Siil ilmus kohale 77 protsenti kutse saanutest ehk 5800 reservisti. Tartus kogunesid Siilile minejad esmalt Raadile, kust mehed ja mõned naisedki said vajaliku varustuse.
Selle aasta mais korraldatud kaitseväe suurõppusele Siil ilmus kohale 77 protsenti kutse saanutest ehk 5800 reservisti. Tartus kogunesid Siilile minejad esmalt Raadile, kust mehed ja mõned naisedki said vajaliku varustuse. Foto: Kristjan Teedema

Lähipäevil arvatakse kaitseväes reservi viimased möödunud aasta juulis ning oktoobris ajateenistust alustanud ajateenijad, kes jätkavad oma teenistust reservis.

Tänasega arvatakse reservi kokku ligi 2800 ajateenijat, kes omandasid riigikaitsmiseks vajalikke teadmisi ja erialaseid oskusi küber- ja erioperatsioonide väejuhatustes, diviisi 1. ja 2. jalaväebrigaadides, logistika-, suurtükiväe ning staabi- ja sidepataljonides. Lisaks suundub järgmisel esmaspäeval reservi hulk mereväelasi.

„Kaheksa kuni üksteist kuud teenistust võivad tunduda rasked, kuid reservteenistus on veelgi raskem,“ ütles Tapa linnakus toimunud rivistusel 1. jalaväebrigaadi ülem kolonel Andres Merilo sõduritele. „Sellest hetkest peate ise hoidma ennast vormis, peate ise hoidma oma oskusi üleval ja peate olema valmis igal ajal meie kutsele vastama ja tulema teenistusse. Teie olete täieõiguslikud 1. jalaväebrigaadi meeskonnaliikmed.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles