FOTOD Järvamaa päästjad kustutavad vana turbaraba

Järva Teataja
Copy

Kell 15.39 said päästjad väljakutse Tapa valda Läste külla, kus põleb ligi 10 hektari suurusel alal Lehtse turbakarjäär ja mets. Sündmuskohal tegelevad kustutustöödega Aravete, Kehra, Koeru, Kose, Pirita, Lasnamäe, Narva ja Narva-Jõesuu kutselised ning Kadrina, Järva-Jaani, Aegviidu ja Alansi vabatahtlikud päästjad. Lisaks on kustutustöödele kaasatud Politsei- ja Piirivalveameti kopter.

Kustutamist raskendab tugev tuul, samuti asjaolu, et piirkonnas on raskendatud ligipääs kaitseväe harjutusalade tõttu.

Nädalavahetuse jooksul on päästjatel tulnud metsa- ja maastikutulekahjusid kustutamas käia 37. korral. Aasta algusest praeguseni on päästjad reageerinud enam kui 660 tulekahjule metsas ja maastikul.

Alates 14. juunist kehtib üle kogu Eesti tuleohtlik aeg ning ulatuslike tulekahjude vältimiseks on metsa- ja muu taimestikuga ning turbapinnasega aladel keelatud lõkke tegemine, grillimine ja suitsetamine.

Ülikuival ajal piisab vaid väiksest sädemest, et vallanduks ulatuslik põleng. Grillimine ja lõkketegu ja suitsetamine on tuleohtlikul ajal keelatud ka RMK metsaaladel. Oma isiklikus koduaias tohib jätkuvalt lõket teha ja grillida, kuid ohutus peab olema tagatud ning esmased tulekustutusvahendid olgu käepärast. Võimalusel aga tasub sealgi tule tegemist vältida.

Tänavused kevadkuud ja ka esimene suvekuu on olnud väga kuivad ning metsades on äärmiselt suur tuleoht. Uue nädala alguseks prognoosib Keskkonnaagentuuri ilmateenistus sooja kuni 31 kraadi, saju võimalus on väike. Seega suureneb tuleoht veelgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles