Elisa hoiatab ettevõtte nimel tehtavate õngitsuskõnede eest

Järva Teataja
Copy
Sagenenud on teated inimestelt, et politsei nimelt püüavad kelmid andmeid või raha välja petta. Politsei neid kõnesid ei tee ja need tuleb koheselt lõpetada.
Sagenenud on teated inimestelt, et politsei nimelt püüavad kelmid andmeid või raha välja petta. Politsei neid kõnesid ei tee ja need tuleb koheselt lõpetada. Foto: Sander Ilvest

Küberrünnakute uue lainena on Elisa kliendid hakanud saama venekeelseid õngitsuskõnesid, mille teel püütakse neilt kätte saada isiklikke- või finantsandmeid.

Elisa infoturbejuhi Mai Krafti sõnul on Elisat teavitatud juhtumitest, kus kliendid on saanud õngitsuskõnesid isikutelt, kes väidavad end helistavat Elisast. Kõnes soovitatakse klientidel alla laadida kaughaldustööriist. Teatatud on, et kõned on tehtud vene keeles, täpsed üksikasjad on veel selgumisel.

Kraft rõhutas, et taolistesse kõnedesse tuleb suhtuda äärmise ettevaatlikkusega.“Paraku on tegemist petukõnedega, mille eesmärgiks on saada ligi inimeste arvutitele ning seeläbi suunata kas ID-kaardi, Mobiil-ID või Smart-ID-ga inimesi sisse logima Elisa iseteenindust jäljendavale petulehele,” rääkis Elisa infoturbejuht. “Kui inimesed logivad sisse keskkonda, siis taustal logitakse klientide iseteenindusse ning kurjategijad saavad ligi klientide iseteeninduses nähtaval olevatele andmetele ning teha klientide nimel toiminguid,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles