Paide linn taotleb juba kolmandat korda Türi vallalt Röa küla kinnistuid

Eva Klaas
, reporter
Copy
Röa küla asub Paide kesklinnast kiviviske kaugusel, kuid kuulub Türi valda. Sealne elanik Janar Salomets sõnas talvel, et tema ja naabermajade elanikud tahaksid saada vee aktsiaseltsilt Paide Vesi ning tehniliselt poleks maju ühendadda keeruline, kuid asjaajamine on osutunud Türi valda kuulumise tõttu keeruliseks. Praegu pole Jõekääru tee äärsete elanikele jaoks praeguseks midagi muutunud.
Röa küla asub Paide kesklinnast kiviviske kaugusel, kuid kuulub Türi valda. Sealne elanik Janar Salomets sõnas talvel, et tema ja naabermajade elanikud tahaksid saada vee aktsiaseltsilt Paide Vesi ning tehniliselt poleks maju ühendadda keeruline, kuid asjaajamine on osutunud Türi valda kuulumise tõttu keeruliseks. Praegu pole Jõekääru tee äärsete elanikele jaoks praeguseks midagi muutunud. Foto: Dmitri Kotjuh

Paide linnavolikogu otsustas eelmise nädala istungil teha Türi vallale ettepaneku muuta Paide linna ja Türi valla vahelist piiri. Eesmärk on arvata osa praegu Türi vallale kuuluvast Röa külast Paide linna haldusterritooriumil asuva Prääma küla koosseisu.

Naabritelt taotleb linnavolikogu Röa küla seda osa, mis peamiselt hõlmab Jõekääru teed, lisaks mõnda lähedal asuvat kinnistut ning alaga otseselt seotud liikluspindu. Piirkonnas paikneb 33 katastriüksust, sealhulgas liikluspinnad, kuid praeguseks valminud kodusid on seitse. Elamukrunte, mille kasutusele­võtust on arendaja huvitatud, on Jõekääru teel palju rohkem.

Rahvastikuregistri järgi elab Röa küla Paide linnale taotletaval alal üheksa täiskasvanut, kaks kooliõpilast ja neli lasteaialast, kuid osa seal elavaid inimesi on sisse kirjutatud ka Paide linna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles