Ilvesed pääsevad Poolasse hea elu peale

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõksu langenud ilves sai uinutava süsti, seejärel jäi ta mõneks päevaks karantiini, homme algab tema sõit Poola metsadesse.
Lõksu langenud ilves sai uinutava süsti, seejärel jäi ta mõneks päevaks karantiini, homme algab tema sõit Poola metsadesse. Foto: Raido Kont

Kaks Järvamaa metsadest kinni püütud ilvest sõidavad homme oma uude kodumetsa Poola, kus neid ootab siinsest külluslikum toidulaud. Ka pole neil tarvis jahimeest karta, sest ilveseid küttida on seal keelatud.

Maailma Looduse Fondi algatusel seadsid eelmine nädal Imavere ja Päinurme kandi jahimehed piirkonna metsadesse üles kümme laudkasti, et kinni püüda kaks isast ja kaks emast ilvest saatmiseks Poola, kus suured kaslased on haruldus.


Kuigi ilvesed on väga ettevaatlikud loomad, on kolme esimese päevaga jahimehed tabanud sel moel kolm looma. Imavere jahimees Mati Hõbemägi selgitas, et nagu inimeste puhulgi, tormavad vahetevahel pea ees tundmatusse just isailvesed.


Et Poola on tarvis kaht isast, sai üks puuri sattunu kaela GPS-seadme ja pääses kodumetsa tagasi.

Hõbemäel oli siinsete ilveste Poola toimetamise üle hea meel, sest neid kiskjaid on Järvamaa metsades liiga palju, aga lasta rohkem ei tohi. «Praegu on kõik võitjad, meile ongi hea, et saame ilveste arvukust natukene allapoole, poolakad on loomade üle õnnelikud ja usun, et ka ilvesed, sest seal on neil elamiseks rohkem ruumi, parem toidulaud ja neid ei tohi küttida,» selgitas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles