Päästjad tegid turbaraba põlengule lõpu

Järva Teataja
Copy
Turbaraba kustutamine. Foto on illustratiivne.
Turbaraba kustutamine. Foto on illustratiivne. Foto: Järva-Jaani vabatahtlik päästekomando

Järvamaa päästjad said eile neli põlengutega seotud väljakutset, kõik tulekolded said kustutatud. Eile kell 11.49 teatati suitsevast lõkkest Türi vallas Vissuvere külas Väätsa matkaraja ääres. Päästjad kastsid lõkkeaseme veega üle.

Kell 16.00 kutsuti päästjad Järva valda Koigi külla kustutama heinapõldu. Päästjate saabumise ajaks oli põllul heina kaarutanud traktorist väikese tulekahju juba kustutanud. Igaks juhuks tõi juht põllulapi äärde veeämbrid, et vältida edasist süttimist. Tulekahju tekkepõhjuseks oli tõenäoliselt kuumenenud traktor.

Kell 19.04 sõitsid päästjad Paide linna Kirisaare külla, kus süttinud oli turbaraba, mida töölised ka ise püüdsid kustutada. Päästjad leidsid põlengukohast kolm väiksemat kollet, mis kustutati UTV abil. Päästesündmus lõpetati kella 20.27.

Kell 19.52 käisid päästjad Türi vallas Türi-Allikul bussipeatuses kustutamas prügikasti, mis ohustas ka bussipaviljoni. Päästjate saabumise ajaks olid möödujad tulekahju pulberkustutiga suutnud juba kustutada. Päästjad lasid prügikasti veega üle

Ilmateenistuse tuleohukaardi järgi valitseb Eestis jätkuvalt äärmiselt suur tuleoht.

Üle kogu Eesti on tuleohtlik aeg ning ulatuslike tulekahjude vältimiseks on metsa- ja muu taimestikuga ning turbapinnasega aladel keelatud lõkke tegemine, grillimine ja suitsetamine. Ka koduaedades tuleks vältida igasugust tuletegemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles