Ministeerium on valmis väikekoolide sulgemiste asjus kohtus osalema

BNS
Copy
Tühi klassiruum.
Tühi klassiruum. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Haridus- ja teadusministeerium jagab kogukondade muret väikekoolide sulgemise otsuste üle ning on valmis olema kaasatud vastavatesse kohtumenetlustesse.

Halduskohus võib arvamuse andmiseks kaasata menetlusse haldusorgani, kes teeb järelevalvet või kelle ülesandeid vaidlus puudutab või kelle arvamus võib muul põhjusel aidata kaasa asja lahendamisele. Haridus- ja teadusministeerium teeb koolide ja nende pidajate tegevuse õiguspärasuse üle järelevalvet, eesmärgiga tagada põhi- ja üldkeskhariduse kättesaadavus ja neile võrdsetel alustel juurdepääsetavus, õppe ja kasvatuse korraldamine ning selle kvaliteet ja tulemuslikkus.

Haridus- ja teadusminister Kristina Kallase sõnul on koolivõrgu kujundamisel esmatähtis, et otsused põhineksid oluliste asjaolude põhjalikul analüüsil ning osapoolte kaasamisel. "Otsuse ainsaks aluseks ei peaks olema üksnes kulutõhusus ja kulud konkreetse kooli ülalpidamiseks, vaid ka peredele ja piirkonnale laiemalt kooli sulgemisega kaasnevate mõjudega arvestamine,“ ütles Kallas. „Seetõttu oleme valmis kaasuma väikekoolide sulgemise kohtumenetlustesse, et tagada hea hariduse kättesaadavus üle Eesti.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles