Tammsaare mail on valmimas vitamiinirikkad kuslapuumarjad

Copy
Vetepere külas asuv Tammsaare-Lõuna talu tegeleb muuhulgas kuslapuukasvatusega. Tervislikud kuslapuumarjad on kohe korjamisküpseks saamas ja marjahooaeg kestab umbes kolm nädalat. Toomas ja Angelina Vaaderpall müüvad nii marju kui lasevad nendest valmistada mahla ja moosi, mida nad samuti turustavad.
Vetepere külas asuv Tammsaare-Lõuna talu tegeleb muuhulgas kuslapuukasvatusega. Tervislikud kuslapuumarjad on kohe korjamisküpseks saamas ja marjahooaeg kestab umbes kolm nädalat. Toomas ja Angelina Vaaderpall müüvad nii marju kui lasevad nendest valmistada mahla ja moosi, mida nad samuti turustavad. Foto: Dmitri Kotjuh

Albu kandis Järva-Madise lähedal Vetepere külas asuva Tammsaare-Lõuna talu maadel kasvavad peale vaarikate, mustsõstarde ja teistegi kultuuride kuslapuud. Maitsvad ja vitamiinirikkad sinise kuslapuu marjad on kohe küpseks saamas.

Erinevalt ilutaimena kasvatatavate kuslapuude kollastest ja punastest marjadest on paljude alamliikidega sinise kuslapuu marjad söödavad ning tervislikkuse poolest võrreldavad mustika, aroonia, vaarika ja sõstarde marjadega.

Juba eelmisel nädalal olid Siili ja Karu Marjamaa OÜ, Tammsaare-Lõuna talus äritegevuseks loodud väikeettevõtte kasvatatavate kuslapuude marjad silmale vaadates ilusad sinakad, kuid päris valmis veel mitte.

Märksõnad

Tagasi üles