Koeru tantsujuhil täitub noortepeoga kaks suurt unistust

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Kerli Sirila kuus aastat tagasi XII noorte tantsupeo «Mina jään» proovis.
Kerli Sirila kuus aastat tagasi XII noorte tantsupeo «Mina jään» proovis. Foto: Dmitri Kotjuh

Otepäält Kääriku metsade vahelt pärit Koeru rahvatantsuõpetaja Kerli Sirila (44) viib tänavusele noorte tantsupeole oma seitsmest rühmast viis ehk kõik, kellega oligi plaan peole pääseda. Tema käe all tantsis end noorte tantsupeole «Sillad» sadakond last, noort ja täiskasvanut, neist üle poolte lähevad sinna esimest korda.

Kuigi Sirila tee rahvatantsu juurde algas kahtluste ja eelarvamusega, hakkas tema süda sellele põksuma juba esimesest polkasammust alates. Sirila rühmad pole kunagi suurpidudelt eemale jäänud ning nagu tema ühe kollektiivi nimigi – Varbad Villis – viitab, on ta oma tantsijatega varbaid villi tantsinud kordi ja kordi.

Kerli Sirila on erialalt orkestri dirigent, aga ametilt juba kakskümmend aastat Koeru muusikakooli direktor ehk seda tööd teinud kooli asutamisest saadik. Kesk-Eesti on teatavasti tugev rahvatantsu kants ning nii kutsuti ka Järvamaale tööle asunud noor koolijuht kohe trenni. Sinna ei läinud ta aga jooksujalu. «Mõtlesin, et tere, tali, mis mõttes rahvatants! Ma ei teadnud sellest mitte midagi ning varem polnud ma sellega kordagi kokku puutunud,» meenutab Sirila. Seltskonnas võõrana tegi ta aga esimeses trennis kõik harjutused kaasa ning mõistis seejärel kohe, et rahvatants on just midagi talle. «Mul oli pärast esimest trenni nii palju energiat. Nagu mingi võluvägi oli mind puudutanud,» räägib ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles