Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Poolas Krakovis toimuvatel Euroopa mängudel kasvatasid Eesti koondise medaliarvet Türi vibulaskjad Lisell (23) ja Robin Jäätma (22). Õde ja vend võitsid plokkvibu segapaaride võistlusel kuldmedali.

* Jaanipäeva õhtul juhtus Paide linnas traagiline õnnetus, milles hukkus kolmeaastane laps. Õnnetus leidis aset Paide linnas Liiva ja Põllu tänava nurgal, kus kaubiku alla jäi laps. Kuigi samas ligiduses asuvad nii kiirabi kui ka päästeteenistus, olid lapse vigastused nii tõsised, et ta elu ei suudetud päästa ja ta hukkus sündmuskohal. Toimetusele teadaolevalt jooksis laps ette kaubikule, millega sõitis ta enda perekonnaliige.

* Otepäält Kääriku metsade vahelt pärit Koeru rahvatantsuõpetaja Kerli Sirila (44) viib tänavusele noorte tantsupeole oma seitsmest rühmast viis ehk kõik, kellega oligi plaan peole pääseda. Tema käe all tantsis end noorte tantsupeole «Sillad» sadakond last, noort ja täiskasvanut, neist üle poolte lähevad sinna esimest korda.

* 1. juulist jõustuva hooldereformiga hakkab riik panustama hooldekodude kohatasude maksmisesse, et toetada hoolealuste ja nende lähedaste toimetulekut. Sotsiaalministeeriumi hinnangul on tegemist ühe viimaste aastakümnete suurima, oodatuima ja vajalikema reformiga sotsiaalvaldkonnas. Türi vallavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Tatjana Vaani sõnul on reform vajalik. «Arvestades asjaolu, et Türi vald on vananev vald, on ka hooldust vajavate inimeste osakaal pigem tõusuteel,» selgitas Vaan. Ka tema hinnangul on reform valdkonna viimaste aegade üks läbimurdelisemaid.

* Eelmise nädala kolmapäeval Võrumaal Viitina järvesaarel süüdatud XIII noorte laulu- ja tantsupeo «Püha on maa» tuli oli märk, et erakordselt kaua oodatud noortepidu on lõpuks kohe käes. Täna hommikul, reedel ja laupäeval stardivad pealinna poole sajad Järvamaa tantsijad, võimlejad, lauljad ja pillimängijad, et saada osaks peoliste perest.

* Millise puukide arvukusega paistavad silma Paide ja Türi pargid ning terviserajad? Aus vastus on, et üsna väikse arvukusega, kuid puugipriid Järvamaa linnade pargid ja terviserajad siiski pole. Seal jääb puukide arvukus alla viie isendi saja ruutmeetri kohta. Türi laululava ja seiklusraja juurest leiti kontrolli käigus kaheksa puuki ja nende tihedus saja ruutmeetri kohta oli 1,33. Paides otsiti puuke Ülejõe kettagolfiraja lähedusest ning sealt leiti neid 56 ehk keskmiseks tiheduse näiduks tuli neli puuki saja ruutmeetri kohta.

Märksõnad

Tagasi üles