FOTO Paide padeliväljaku klaasseinad said lindudele nähtavamaks

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Paide padeliväljak sai lindudele nähtavamad kleebised.
Paide padeliväljak sai lindudele nähtavamad kleebised. Foto: Maarit Nõmm / Järva Teataja

Paide spordikeskus täiendas padeliväljakute klaasseinu uute kleebistega, mis aitaksid paremini vältida lindude vastu klaasi lendamist. Kui senised märgistused olid musta värvi, mida linnud ei näinud, siis uued kleebised on valged. Kuna padeliväljakud asuvad lindude pesitsuskohtade vahetus läheduses, oli vastu klaasi lennanud ja seeläbi hukkunud linnud seal pea igapäevane nähtus.

Paide spordikeskuse juhatuse liikme Indrek Kivimäe sõnul on valged pilvekleebised nende endi looming. "Kui saime aru, et musta värvi märgistused ei ole lindudele nähtavad, kujundasime ise uued. Aitäh KÜ Kujundusele, kes meile need valmis tegi," ütles Kivimäe.

Loomakaitsja ja Eesti metsloomaühingu juhatuse liige Virge Võsujalg kiitis valged märgised heaks. "Praegu pole lindude kehasid maas rohkem olnud. Ilmselt on need pilved on end õigustanud. Eks kõige suurem tõestus on kevadel, kui linnud rändelt koju tagasi jõuavad. Praegu on lindudel poegade õpetusperiood ja hetkel kõnesid meile surnud lindudest tulnud ei ole. Seega tõesti loodan, et pilved töötavad," rääkis Võsujalg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles