Jätkuvad kuumad ilmad muudavad teed pigiseks

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Sulav asfalt
Sulav asfalt Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Kestvad kuumad ilmad muudavad teed pigiseks ning kohati libedaks, nõudes juhtidelt suuremat tähelepanu ning arvestamist kaasliiklejatega.

Transpordiameti teehoiuteenistuse direktori ülesannetes olev Viktor Kisseljov palus kõikidel liiklejatel liikluses olla tähelepanelikud ja keskendunud. "Selleks, et me turvaliselt sihtkohta jõuaksime, peame andma kõik oma panuse,“ rääkis ta.

Kisseljov märkis, et roolis olles ei tohiks tegeleda kõrvaliste asjadega ning jalgsi liigeldes tuleb veenduda, et autojuhid jalakäijat ikka märkavad. "Märgates teel ohtlikult pigiseid teelõike või muud liiklusohutust mõjutavat tegurit, andke sellest palun teada telefonil 1247,“ soovitas ta.

Kuumalaine suurimad mõjud teedele on seotud ennekõike pinnatud teelõikudega, kus kuumuse mõjul imbub bituumen pinnale. Keskmise ja suurema raskeliikluse osakaaluga teedel ja ristmikel võib tee sõidujälgedes hakata „higistama“. Keeruline võib olukord olla asulates, kus „higistavat“ teed peavad ületama jalakäijad.

Teehooldajatel on valmis olukorra leevendamiseks puistata selliseid teelõike peenkillustiku, sõelmete ja liivaga. Nendel teelõikudel tuleks kahel rattal liiklejatel olla tähelepanelik, sest tee võib kohati muutuda libedaks.

Transpordiamet soovitab võimalusel mitte sõita teedel ühes jäljes, vaid valida sõiduraja ulatuses ala, kus teekate poleks pigine.

Pindamisobjektil värskelt pinnatud teel tuleks sõitmiseks kasutada kogu sõiduraja laiust, mitte ületada lubatud maksimaalset sõidukiirust ning püüda vältida sõitmist alale, kus värske bituumen leemendab.

Täpse info teeolude ja liikluskorralduse ning -piirangute kohta leiab aadressilt www.tarktee.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles