Valged pingid vahetusid värviliste vastu

Copy
Kooli parki paigaldati sel nädalal uus värvikirev pargiinventar ning plaane selle linna südames asuva pargiga on tulevikus veelgi.
Kooli parki paigaldati sel nädalal uus värvikirev pargiinventar ning plaane selle linna südames asuva pargiga on tulevikus veelgi. Foto: Merit Männi

Aed- ja lillelaadalinnana tuntud Türi parkide ja aedade ilu käiakse imetlemas nii lähedalt kui ka kaugelt. Türi kesklinna piirkonnas asub kaks avalikku parki – üks neist kultuurikeskuse kõrval ning teine seal lähedal. Kohalik rahvas tunneb seda Kooli pargina.

Eelmisel nädalal avastasid türilased, et pargist on kadunud suurem osa pinke ning ka pargiteede ristumiskoha juures olnud metallist sepistatud ronitaimedele mõeldud sõrestikud on läinud. Järele olid jäänud vaid siledaks lükatud platsid, mis andis aimu, et seal on varem midagi olnud. Selle nädala alguses kadusid pargist viimasedki pingid.

Kooli park on tegelikult aastaid olnud kohalike noorukite üheks meeliskohaks, kus koguneda. Sõpradega kokku saamises pole iseenesest midagi halba, ent liiga tihti kaasneb sellega risustamine, liiga valjult muusika kuulamine ja pargiinventari lõhkumine. Pargiteedel kihutatakse ratastega, pöörates teekattematerjali pahupidi ning pole haruldane seegi, et vaid jalgsi või rattaga liikujatele mõeldud teedel sõidetakse autodega.

Tagasi üles