Vanavara on Seidlas inimesi hullutanud juba veerand sajandit

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Tuline vanavarahuviline teab juba arvestada, et iga aasta juulikuu esimesel laupäeval tuleb teha sõit Seidlasse.
Tuline vanavarahuviline teab juba arvestada, et iga aasta juulikuu esimesel laupäeval tuleb teha sõit Seidlasse. Foto: Dmitri Kotjuh

Alla neljakümne elanikuga väike Seidla küla Järva vallas muutub korra aastas vanavarahuviliste mekaks ning toob kokku mitu korda rohkem inimesi kui Seidla mõisa ballisaali iial mahtus. Eesti üks staažikamaid ja menukamaid antiigilaatasid Kila-Kola toimub tänavu juba 25. korda. Käest kätte läinud kila-kola on veerand sajandi jooksul olnud kindlasti hullupööra palju.

Kui palju täpselt, seda ei oska keegi arvata, aga kindel on see, et Seidla laat on üks oodatumaid sündmuseid vanavarahuviliste kalendris. Vaatamata oma populaarsusele, võib iga järgnev laat jääda aga viimaseks.

Kila-Kola laat sai alguse 1998. aastal, kui äsja Seidla mõisa omandanud mööblirestauraator ja restaureerimisettevõtte Tsunftijänes juht Mati Raal sinna õuele mõned tuttavad vanavarakaupmehed kokku kutsus, et omavahel juttu puhuda ning uudiseid ja kaupa vahetada. «See oli pigem sõprade-tuttavate kokkutulek. Ajapikku hakkas info sellest levima ning välja ilmusid esimesed ostuhuvilised väljastpoolt meie ringi,» rääkis Raal laada algusaastatest. Ka laada nimi leiti kogemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles