Paide Linnameeskond U21-nimeline fööniks tõuseb tuhast

Egert Ninep
, Suvereporter
Copy
Paide Linnameeskond U21 tegi Elvas puhta töö.
Paide Linnameeskond U21 tegi Elvas puhta töö. Foto: Liisi Troska/Eesti Jalgpalliliit

Esiliiga 18. vooru raames sõitis Paide Linnameeskond U21 külla FC Elvale. Enne mängu oli paidekate jaoks tabeliseis kurvastav, sest 12 punktiga paikneti eelviimasel ehk üheksandal kohal.

Täna sõitsid Paide noored Elva mändide alla, et pidada maha lahing kohaliku FC Elvaga.

Paide domineeris mängu 90 minuti vältel täielikult. Pallivaldamine 64%-36% Paide kasuks, raami pihta tulistasid paidekad viiel korral, Elva suutis seda vaid kahel korral.

Paide noored ei andnud Elvale sisuliselt võimalustki. Ründaja Simon Usar avas juba esimesel mänguminutil skoori.

Eduseisu duubeldas 42. minutil vigastuspausilt naasnud hollandlasest keskkaitsja Dehninio Ismael Muringen.

Elva seis muutus 57. minutil veelgi hapumaks. Elvakate poolkaitsja Kaarel Tinn niitis maha Paide poolkaitsja Matrix Einer ning sai kollase kaardi. Tema jaoks oli tegu teise hoiatuskaardiga, mis tähendas, et kohtunik pidi talle välgutama punast kaarti. Tinn oli sunnitud väljakult lahkuma ning Elva jätkas mängu kümne mehega mängides.

74. minutil murdis vastaste kaitseblokist läbi Einer. Ta jõudis juba vastaste kasti, kuid Veiko Kütt niitis ta maha. Kohtunik nägi määrusterikkumist ja määras Paide kasuks penalti. 11 meetri punktil näitas külma närvi äärekaitsja Siim Aer, kes rammis palli kindlalt paremasse nurka.

Mängu viimasel sekundil määrati ka Elva kasuks penalt, kuid Mattias Sapp suutis selle tõrjuda.

Lõpuvile kõlades vaatas tabloolt vastu paidekate võitu tähistav 3-0 skoor.

Paide Linnameeskond U21 tõusis võiduga kaheksandale kohale. Nüüdseks on 18 mänguga nopitud 15 punkti. Ühe mängu vähem pidanud Legionit edestatakse kahe punktiga. Paidekad jäävad tabelis seitsmendal real paiknevast FC Elvast maha 2 punktiga.

Paide Linnameeskond U21 peab peab igal juhul vältima viimast ehk kümnendat ning eelviimast tabelirida, sest viimane koht tähendab automaatset Esiliiga B-sse langemist ning eelviimane tabelirida tähistab üleminekumänge. Viimasest kuuest mängust on noormehed hankinud vaid neli punkti (maksimaalne on 18). Loodetavasti oli tänane mäng murdepunkt ning Paide Linnameeskond U21 tõuseb tuhast nagu fööniks.

Treener Ats Sillaste kommentaar:

Väga tore on tagasi Elvas olla, pole siin pikalt käinud. Valmistusime mänguks väga tõsiselt. Teades Elva südikust ja võitlusvalmidust, siis ootasime rasket mängu. Lõpp näitas, et Elva ei anna alla. Arvan, et mänguplaan õnnestus, suutsime mängu kontrollida. Võib-olla veidike ka tänu sellele, et lõime esimesel poolajal kiire värava ja mäng muutus rahulikumaks. Elva oli valvel ja pallikaotuste korral oli meil kaitses ärev ning nad hoidsid meid kuni lõpuni pinge all.

Dehninio Ismael Muringen sai üle pika aja taaskord mängida. Arvan, et väga vajalikud minutid tema jaoks. Peame olema  ettevaatlikud, sest euromängud on varsti-varsti tulemas. Ta peab saama mänguaega ja loodetavast saab meid järgnevates mängudes aidata. Kõik oli plaanipärane ning planeeritud.

Paide Linnameeskond U21:

Algkoosseis: Mattias Sapp, Oliver Niit, Kristjan Pelt, Matrix Einer, Dehninio Ismael Muringen (45. minut Kevin Kärp), Sten Jakob Viidas (45. minut Kevin Joshua Kanne), Siim Aer (kapten), Kert Kiik, Jaan Joosep Kuuse (81. minut Andre Saare), Kevin Metso, Simon Usar

Vahetusmängijad: Rando Isakar, Kevin Joshua Kanne, Kevin Kärp, Andre Saare

Väravad: 1. minut Simon Usar, 42. minut Dehninio Ismael Muringen, 75. minut Siim Aer

Paide Linnameeskond U21 mängib järgmise kohtumise tuleval pühapäeval Paide linnastaadionil, külla sõidab JK Tabasalu. Mängu avavile kõlab 15.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles