Türi loobus maakondlikes ühisprojektides osalemisest

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Algas Kesk-Eesti innovatsioonikeskuse hoone eelprojekteerimine
Algas Kesk-Eesti innovatsioonikeskuse hoone eelprojekteerimine Foto: Dmitri Kotjuh

Türi vallavolikogu ei toetanud oma eilsel istungil Järvamaa tulevastes ühisprojektides osalemist ega andnud oma garantiid projektide omaosaluse tagamiseks. Kui Paide linnas ja Järva vallas oldi ühel meelel, et 6,8 miljoni euro investeerimiseks maakonna arengusse tuleb iga omavalitsuse omaosalus, mis on ligi 226 tuhat eurot kolme aasta peale, leida, pidasid Türi volinikud seda liiga suureks riskiks.

Sihtasutus Järvamaa soovib taotleda Euroopa liidu struktuurifondide meetmetest raha kolmele maakondlikule arendusprojektile - Kesk-Eesti innovatsioonikeskuse rajamine endisesse Paide kaubakeskuse hoonesse (maksumus ligi 3,4 miljonit eurot), Kesk-Eesti ettevõtlus­inkubaator (2,4 miljonit eurot) ja Kesk-Eesti kui sihtkoha arendusorganisatsiooni loomine (miljon eurot).

Projektide kogumaksumus on 6,8 mijonit eurot ning omaosaluse tagamiseks pöördus sihtasutus kolme Järvamaa omavalitsuse poole. Omaosaluse suuruseks antud kolmes projektis on 677 960 eurot, mis jaguneb kolme Järvamaa omavalitsuse peale võrdselt ning tuleb tasuda kolme aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles