Maod, skorpionid ja 38 kraadi ehk Gambia jalgpalli tavaline argipäev

Egert Ninep
, Suvereporter
Copy
Zahovaiko nentis, et tiitel ei tulnud kergelt. Poistele tuli õpetada, et edu võti on raske töö ning järjepidevus.
Zahovaiko nentis, et tiitel ei tulnud kergelt. Poistele tuli õpetada, et edu võti on raske töö ning järjepidevus. Foto: Real de Banjul/Twitter

Paide linnameeskonna endine peatreener Vjatšeslav Zahovaiko tüüris Gambia jalgpalliklubi Real de Banjuli üheksa-aastase pausi järel koduliiga meistriks. Banjul on Paide linnameeskonna partnerklubi, millest on Paidesse siirdunud mitmed talendikad noormängijad. Tänavu võideti klubi ajaloo 13. meistritiitel, mis tähistab Gambia jalgpalli paremuselt teist tulemust. 16 korda on karika pea kohale tõstnud klubi nimega Wallidan. Zahovaiko suundus Banjuli tüüri oktoobrikuus ning veetis Gambias üheksa kuud.

Kõik Eesti jalgpallisõbrad on näinud, millised talendid on Real de Banjulist Paide linnameeskonda tulnud. Kas nende jalgpalliliiga tase ongi selline või on need üksikud mängijad?

Liigas on säravaid andekaid tüüpe, see on selline omapärane liiga. Selliseid talendikaid poisse ei pruugi kohata ainult Gambia kõrgliigas, vaid neid võib näha ka kuskil tänaval mängimas. See on selline põnev riik. Kõik mängivad jalgpalli, jalgpall on üks nende elu osa. Jalgpalliliiga taseme kohta ei oska ma Eesti mõistes võrdlust tuua. Kõik mängijad on pigem amatöörtasemel ja tahavad liigamängude abil läbilööki teha. Kõik pingutavad, et saada Euroopasse ja professionaaliks, see on nende eluunistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles