Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Kui küünetehniku tööriistadeks on ketaslõikur, noad, liim ja klotsid, võib see teadmine esmapilgul seest õõnsaks võtta. Selliseid riistu läheb aga vaja, et küüsi korras hoida. Protseduuri peaks tegema vähemalt paar korda aastas. Iseenesest on küünte hooldamine valutu, kuid mõnele siiski tüütu – astuda pukki ning püsida mõnda aega sundasendis ja liikumatult. Siis võibki juhtuda, et tehnik saab kliendi käest vopsu. Jaanus Tiiter on veiste küünetehnik, õige nimega värkija ning tema ülesanne on hoolitseda veiste sõrgade eest. Tegu on üsna spetsiifilise ametiga ning pole haruldane, et mõni pole sellisest sõnast ega tööst varem midagi kuulnud. Sel nädalavahetusel võtab Tiiter koos ametivenna Mait Maasikuga ette teekonna Hispaaniasse, et osaleda esimest korda värkimise maailmameistrivõistlustel. Mehed pole eesmärgiks seadnud mitte lihtsalt kogemusi saada, vaid sinna minnakse ikka suuremate ambitsioonidega – tuua ära meistrimedal.

* Paide linnameeskonna endine peatreener Vjatšeslav Zahovaiko tüüris Gambia jalgpalliklubi Real de Banjuli üheksa-aastase pausi järel koduliiga meistriks. Banjul on Paide linnameeskonna partnerklubi, millest on Paidesse siirdunud mitmed talendikad noormängijad. Tänavu võideti klubi ajaloo 13. meistritiitel, mis tähistab Gambia jalgpalli paremuselt teist tulemust. 16 korda on karika pea kohale tõstnud klubi nimega Wallidan. Zahovaiko suundus Banjuli tüüri oktoobrikuus ning veetis Gambias üheksa kuud.

* Kuu aega tagasi esietendus Paide teatri uue koosseisu esimene lavastus «Väljak». Lavastus keerles sõna otseses mõttes ümber Paide keskväljaku, viies publiku rännakule platsi ääres olevatesse hoonetesse ja aastatetagusesse aega. Lisaks näitlejatele oli etenduses oma roll ka kohalikel, sest igal õhtul sai keskväljakul pulti astuda üks inimene, kes rääkis oma unistustest ja Paide linnast. Järva Teataja avaldab neli keskväljakul ette kantud kõnet.

* Kuigi kõik Paide linnavolikogus olevad erakonnad ja valimisliidud räägivad, et uue koalitsiooni moodustamiseks pole käsi veel kellegagi löödud, siis eravestlustes tunnistavad kõik, et suure tõenäosusega valitakse linnapeaks Kaido Ivask, kes on linnavalitsuses töötanud nii linnapea kui ka abilinnapeana.

* Pühapäeval peab Türi linn oma 97. sünnipäeva. Aedlinnakohvikute päeval avab oma uksed 17 ühepäevakohvikut, millest seitse on täiesti uued tegijad, kuid uutmoodi lähenemist kohtab ka mitmes juba tuttavas paigas. Aedlinnakohvikute päeva üks eestvedajaid Triin Pärna ütles, et uute tulijate rohkus näitab seda, et üritusel on hea maine ning see innustab inimesi oma koduuksi avama ja kulinaarseid oskusi tutvustama. «See, kas keegi pakub toitlustusele lisaks mingit meelelahutust või mõnda muud teenust, on igaühe enda otsustada,» sõnas ta.

Märksõnad

Tagasi üles