Suurest peost sai osa tuhat järvalast

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy

XIII noorte laulu- ja tantsupidu «Püha on maa» jääb paljudele meelde kui pidu, mis oli esimene pärast koroonaaega, ning pidu, mis kostitas nii päikese kui ka äikesega. Järvamaa panustas peo õnnestumisse ligi tuhande laulja, tantsija, võimleja, pillimängija ja juhendajaga. Vihmasadu aga aitas nii mõnelgi oma pisaraid varjata.

Laulu- ja tantsupeo Järvamaa kuraator Eva Linno ütles, et vaatamata ilmale, mis paneb osalejad proovile pea iga kord, ning vähestele öötundidele läks kõik ladusalt. «Nad on kõik kangelased, kes selle protsessi läbi tegid,» oli Linno liigutatud. Samuti avaldas Linnole muljet, et noored oskasid majutuskohtades väga hästi puhtust ja korda hoida. «Isegi prügi oli neil sorteeritud,» kiitis ta.

Linno sõnul oli tema roll olla just kui sild laulu- ja tantsupeo korraldusmeeskonna ning Järvamaa kollektiivide vahel. «Mulle oli see väga suur au. Kasutan saadud kogemusi Järvamaa heaks. Mu rõõm on lõputu,» ütles ta ning avaldas ühtlasi tänu kõigile, kes Järvamaa peoliste olemise Tallinnas mugavaks tegid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles