Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Paide linna vanim elanik Lidia Saulep on ainult veidi noorem kui Eesti vabariik – vanaproua tähistas oma 105. sünnipäeva eile, 5. juulil. See teeb temast ka maakonna vanima inimese. Vaatamata aukartust äratavale numbrile on proua elurõõmus ning lapselapse Tarmo Nadeli sõnul oma vanuse kohta ka hea tervisega.

* Kuu aega tagasi otsustasid Järva vallavolikogu ja Paide linnavolikogu moodustada üheskoos äriühingu Koeru Hooldekeskuse AS. See asutus hakkab riigile kuuluva SA Koeru hooldekeskuse asemel majandama maakonna suurimas hoolekandeasutuses. Nüüd on selge, et nimevahetuse läbi teinud hooldekeskust hakkab juhtima selle endine juht Rünno Lass.

* Isamaa, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna, valimisliidu Uus Paide ja eelmisest koalitsioonist lahku löönud volinike Alo Aasma, Anneli Suitsu ja Margit Udami häältega plaanitava võimuliidu moodustamist varjutab nädal pärast seniste linnajuhtide mahavõtmist saladuseloor. Esimest korda pärast võimupööret istus see seltskond ühise laua taha esmaspäeva õhtul. Lahku mindi sõnumiga, et avalikkusele läbirääkimiste seisu kohta ülemäärast teavet ei jagata. Kõneisikuks tituleeritud linnavolinik Ründo Mülts ütles, et praegu otsivad uue võimuliidu moodustajad ühisosa ja kui see on vormistatud, saab avalikkusele rohkem teavet jagada. «Suuri eriarvamusi meil ei ole,» sõnas Mülts esmaspäevase koosoleku järel. Inimesed, kes selle laua taga istusid, olid nõus Järva Teatajaga rääkima üksnes anonüümselt.

* Augusti teisel nädalavahetusel toimub Paide Vallimäel juba 11. korda arvamusfestival ning nädala algul avalikustati festivali programm. Mis see arvamusfestival üldse on, miks on oluline arutelukultuuri arendada ning milliseid üllatusi pakub tänavune programm, rääkis festivali programmijuht Sigrid Solnik.

* Seitset peetakse õnnenumbriks ja just seetõttu proovib ka Paide linnameeskond õnne, et 07.07 õhtul kell 7 Paide linnastaadionile kokku saada 777 inimest. Kui nii juhtuks, oleks tegemist kohaliku esindusmeeskonna uue kodumängu publikurekordiga. Paide linnameeskonna kogukonnajuht Arto Saar ütles, et senine kodumängude rekord püstitati 2019. aasta 1. septembril, kui koduklubi võõrustas Tallinna FC Florat. Siis oli eesmärk kokku saada tuhat pealtvaatajat. «Saime 710. Selles valguses pole 777 sugugi võimatu, kui inimesed meid kuulda võtavad ja kohale tulevad,» lausus ta.

* Üle-eelmisel aastal alguse saanud Järva valla kirikute päevad toimuvad kolmandat korda juba sel nädalavahetusel. 8. ja 9. juulil peetavad Järva valla kirikute päevad ootavad huvilisi sisse astuma viide keskaegsesse pühakotta: mitmekülgset programmi pakuvad Järva-Jaani, Ambla, Järva-Madise, Koeru ja Järva-Peetri kirik.

* Ligi sada Järvamaa noort jalgpallurit, kes osalesid neli päeva väldanud Baltimaade suurimal noorte jalgpalliturniiril Pärnu Summer Cup, näitasid võitluslike mängude ning pikkade penaltiseeriatega tugevat sisu ja naasid pühapäeval koju rahulolevalt. Paide linnameeskonna noortetöö juht Margus Luts ütles, et klubi oli turniiril esindatud seitsme võistkonnaga, milles mängis kokku 93 noort, ning nende tegemiste üle valvas Pärnus kümme treenerit. Turniir oli rahvusvaheline. Lisaks Eesti klubidele osales ka üheksa Läti ja 27 Soome võistkonda.

Märksõnad

Tagasi üles