Põhikooli lõpetajad julgevad ka kodust välja lennata

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Türi põhikoolis õppinud Sandra Plakk (vasakult teine) teadis, et tahab iseseisvuda ning peab selleks kodust kaugemale õppima minema. Viljandi gümnaasiumiga jääb ta väga rahule.
Türi põhikoolis õppinud Sandra Plakk (vasakult teine) teadis, et tahab iseseisvuda ning peab selleks kodust kaugemale õppima minema. Viljandi gümnaasiumiga jääb ta väga rahule. Foto: Erakogu

Tänavustel põhikooli lõpetajatel on tunnistus taskus ning aeg teha otsus, millisesse gümnaasiumisse sügisest sammud seada. Katsed koolidesse jäid juba kevadel selja taha ning nendest lähtuvalt on õpilastel valikuvõimalusi mitmeid. Nii mõnelegi pole kodukool aga sugugi esmane eelistus, vaid õpiteed plaanitakse jätkata kodust kaugemal.

Üks popimaid koole, kuhu Järvamaalt õppima minnakse, on Nõo reaalgümnaasium. Eelmisel õppeaastal õppis seal 18 meie maakonna õpilast: kaheksa Paide linnast, kuus Türi ja neli Järva vallast. Sinna mineku põhiline eesmärk on enamasti soov õppida süvendatult reaalaineid ja saada seeläbi parem stardiplatvorm, et ülikoolidesse soovitud erialadele sisse astuda.

Sel aastal Nõo reaalgümnaasiumi lõpetanud Maivo Sirelbu ütles, et läks Nõosse õppima sooviga saada kõrgemal tasemel reaalainetealast haridust. Sealne kool võimaldas tal soovitud alal edasi areneda. «Ma plaanin minna ülikooli infotehnoloogiat õppima ning seal tulevad reaalained kasuks,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles