Käru kogudus valmistub renoveerimistöödeks

Eva Klaas
, reporter
Copy
Käru koguduse juhatuse liige ning kirikuteenistuja Ilme Sale usub, et kui on leitud võimalusi korda teha kiriku välisilme, leitakse raha ka sisetöödeks.
Käru koguduse juhatuse liige ning kirikuteenistuja Ilme Sale usub, et kui on leitud võimalusi korda teha kiriku välisilme, leitakse raha ka sisetöödeks. Foto: Dmitri Kotjuh

Kui kolm aastat tagasi, Käru kiriku 160. aastapäevaks sai pühakoda värske välisilme, siis nüüd on kavas kirik korda teha ka seest. Praeguseks on valminud sisetööde eelprojekt. Järgmise sammuna küsitakse ettevõtetelt kalkulatsioone, palju tööd maksma lähevad ning seejärel tehakse projekt, et taotleda toetust PRIA-lt Leaderi programmist.

Hiljuti oli koos koguduse juhatus, kes tutvus osaühingu Vana Tallinn koostatud eelprojektiga ning otsustas selle heaks kiita. Kavandatavate tööde käigus saab uue hingamise kiriku pikihoone. Suuremate töödena on kavas korrastada nii põrand, seinad kui ka laed, samuti pingid välja vahetada või neid vähemalt värskendada. Põranda puhul on suur probleem selles, et see on viltu vajunud. Seintesse on aga tekkinud kohati lausa praod. Olulise osa kavandatavatest töödest moodustavad krohvimine ja värvimine.

«Kõigepealt peame võtma hinnapakkumise vähemalt kahelt firmalt,» selgitas Käru koguduse hooldajaõpetaja Teet Hanschmidt, kes samuti koosolekul osales. Ta tõdes, et pärast seda tuleb kalkuleerida ja otsustada, millises mahus on reaalne töid kavandada ning kas kõike, mis eelprojektis on vajalikuna välja toodud, saab ette võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles