Kui sul on mure, siis pool anna ära

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Margit Jullinen avas Paides oma praksise Mõttemeel, kus annab psühholoogilist nõu ning võtab vastu pere- ja paariteraapiat soovivaid kliente.
Margit Jullinen avas Paides oma praksise Mõttemeel, kus annab psühholoogilist nõu ning võtab vastu pere- ja paariteraapiat soovivaid kliente. Foto: Dmitri Kotjuh

Järvamaal 13 aastat psühholoogina töötanud Margit Jullinen ei ole aastatetagust psühholoogi tööst rääkivat teleseriaali «Kartulid ja apelsinid» oma silmaga näinud, kuid tema erapraksisesse Mõttemeel sisse astudes tuleb millegipärast just see telemenuk meelde. Küllap seetõttu, et ruum tundub meeldiva ja hubase rahupaigana, kus on hea endasse vaadata. Vaid ahvatlevad ja pilkupüüdvad apelsinid puuduvad laualt. «Ehk peaks tõesti hooajalised puuviljad lauale panema, kui see klientidel end paremini tunda aitab,» arutles Jullinen muigelsui.

Kui seriaalis tegutses peategelane psühholoogina pealinna nooblis ärirajoonis, siis Margit Jullinen rajas sel kevadel oma praksise maakonnakeskuses Paides otse linnasüdamesse. «See tundus kõige õigem. Olen märganud, et olulisi asju tullakse ikka Paidesse ajama ning siia on maakonna igast nurgast olemas bussiühendus,» põhjendas ta.

Ruumi otsimisel ja sisustamisel lähtus Jullinen pigem sellest, et inimesed, kes oma muredega tema juurde tulevad, leiaks koha hõlpsalt üles, kuid see jääks tänavamürast siiski eemale. Pikal tänaval ajaloohõnguga puumajas ta sellise paiga täpselt leidiski. «Ma tahan, et siin oleks rahulik ja hea olla. Keskkond peaks looma meeleolu, kus inimene saab aja maha võtta ja oma muredele otsa vaadata,» lausus ta. «Paraku nii see juba kord on, et rõõmudega minu juurde ei tulda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles