Kaitseliitlased ja jahimehed süvendavad koostööd

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Jahipüss. Pilt on illustratiivne.
Jahipüss. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kaitseliidu ülem kindralmajor Riho Ühtegi ja jahimeeste seltsi president Margus Puust allkirjastasid reedel koostööleppe, mis näeb ette kogemuste jagamise, aga ka jahimeeste suurema kaasamise riigikaitsesse.

Kahe organisatsiooni vahel sõlmitud leping näeb ette koostöö tihendamist kaitseliitlaste ja jahimeeste vahel läbi kogemuste ja teadmiste jagamise, aga ka läbi jahimeeste senisest suurema kaasamise riigikaitsesse, teatas Kaitseliidu pressiesindaja. Praegu on Kaitseliidu liikmeskonna hulgas veidi üle tuhande Eesti Jahimeeste Seltsi kuuluva jahimehe.

"Kuigi paljud Eesti jahimehed on tänaseks astunud Kaitseliitu, on jahimeeste ressurss laiemas mõttes seni riigikaitses veel efektiivselt kasutamata. Tänane allkirjastatud koostöökokkulepe avab minu hinnangul uued võimalused selle potentsiaali rakendamiseks,“ ütles Riho Ühtegi. „Seda just peamiselt seetõttu, et koostöökokkulepe sõlmitakse organisatsioonide vahel, kus üheks pooleks on meie jahimehi koondav Eesti jahimeeste selts ja teiseks pooleks Eesti vabatahtlikku riigikaitset esindav Kaitseliit ja jahimeeste panust riigikaitsesse, aga ka nende huvide esindamist on võimalik korraldada organisatoorselt.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles