MTA jälgib hooajatööliste registreerimist

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Ajutist tööjõudu, nagu maasikakorjajad, uuendused suuremat ei puuduta.  Nemad harilikult elamisluba ei taotle.
Ajutist tööjõudu, nagu maasikakorjajad, uuendused suuremat ei puuduta. Nemad harilikult elamisluba ei taotle. Foto: Foto: Arvo Meeks/Lõuna-eesti Postimees

Maksu- ja tolliamet (MTA) koostöös erialaliitude, ürituste korraldajate ja teiste organisatsioonidega pöörab tähelepanu hooajatööliste registreerimisele ning teeb jõupingutusi maksuteadlikkuse suurendamiseks selles valdkonnas, et tagada korrektne maksuarvestus hooajatööde ajal.

Hiljutise PPA läbiviidud kontrolli käigus tuvastati Võrumaal 10 põllumajandusettevõtet, kus 88 kontrollitud inimesest 34 puhul oli töötamine registreerimata. Registreerimata töötajate osakaal on murettekitavalt suur, ületades oluliselt Eesti keskmist, mis oli esimeses kvartalis läbiviidud kontrollide tulemusel umbes 5 protsenti.

On arusaadav, et põllumajandussektor sõltub palju ilmast ja hooaja kestel on kiire, kuid maksu- ja tolliameti maksuauditi üksuse juht Elen Maimre rõhutab, et töötajate registreerimine on vajalik ka ajutiste töökohtade puhul, näiteks turgudel ja põldudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles