Rohevestil saab viimast korda hoovikontserte nautida

Loore Luste
, Järva Teataja suvereporter
Copy
Rohevesti üheks eestvedajaks on Türi Kogukonnaseltsi juhatuse liige Aili Avi.
Rohevesti üheks eestvedajaks on Türi Kogukonnaseltsi juhatuse liige Aili Avi. Foto: Dmitri Kotjuh

Sel nädalavahetusel toimub Konna majas ehk Türi Kogukonnaseltsi hoones viiendat korda Rohevest. Reedest pühapäevani saab osaleda loengutes, lüüa käed külge töötubades ning kuulata hoovikontserte. Rohevesti külastamine on tasuta, kuid mõnedes töötubades osalemiseks tuleb maksta osalustasu, seda saab teha nii sularahas kui ülekande teel.

Rohevesti ajal on endises Särevere mõisa moonakamajas avatud kohvik-restoran Ajatu, mille seintel saab imetleda Madli Liiva maale. Hoones asuva retrokorteri kostüümilaenutuse varudest pannakse igal aastal kokku vanaaegse tekstiili pesunöörinäitus, sel aastal kannab see nime “Pearätikud minevikust”. Fotonurgas on võimalik ajastutruudes kostüümides ka pilte teha. Lapsed on oodatud igal festivalipäeval meisterdamise töötuppa, täiskasvanud saavad õppida rõivaste parandamise tehnikaid ja puidupõletust, võitegu ja majade renoveerimist.

Esimese festivalipäeva lõpetab türilase Sänni Noormetsa ja CO kontsert, teisel õhtul esineb ansambel Untsakad. Kontserdipiletid saab osta sularahas või ülekandega kohapeal, samuti eelmüügist Türi kultuurikeskusest, raamatukogust või kohvik-restoran Ajatust. Korraldaja Aili Avi sõnul toimuvad kontserdid Rohevestil ilmselt viimast korda, sest festivali nimi viitab vestlustele roheteemadel, kontserdid muudavad ürituse aga kultuurifestivaliks. Siiski on selleaastasel Rohevestil hulganisti erinevaid loenguid ja vestlusringe. Uusi teadmisi saab kuivkäimlate ehitamise kohta, e-ainetest ja töödeldud toidust tuleb rääkima esindaja toiduplatvorm Fuudishilt ning Ööülikooli loengus arutletakse elurikkuse üle väikelinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles