Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Küllap mäletavad paljud järvalased veel kollaseid Ikaruse linnaliinibusse, mis inimesi Paidest Türile ja vastupidises suunas vedasid. Aastad on edasi läinud ning teedele on ilmunud moodsamad ja teist värvi mudelid. Juba lähipäevil aga on jälle võimalus naaberlinnade vahel kollast värvi liiklusvahendeid silmata. Sedakorda on need elektrilised tõukerattad, mille renditeenusega eestimaine idufirma nüüd ka Järvamaale tuleb. Kui enamikus Eesti linnades on elektrilised tõukerattad liiklejate jalavaeva vähendanud juba mõnda aega, pole suuremad sellel turul tegutsevad ettevõtted siiani Järvamaale laienenud. Tänavune suvi toob muutuse.

* Paide teatri järgmistest tegemistest saab osa juba augusti keskel, kui teater paneb arvamusfestivali ajal püsti oma klubi. Klubi hakkab tegutsema Paide keskväljakul Wabalinna maja kohvikus. Ka uue lavastuse kontseptsioon on väljatöötamisel. Esietendus jääb aasta lõppu.

* Paide linnameeskonna ja Tallinna FC Flora eelmise reede õhtul peetud Premium liiga mäng oli suur jalgpallipidu, kus üle mitme aasta üritati purustada publikurekordit. Soe õhtu ja põnev mäng meelitasid Paide linnastaadionile 816 inimest, millega oligi uus rekord sündinud. Paide linnameeskonna kogukonnajuht Arto Saar hellitas lootust, et ehk tuleb maagilise kuupäeva tuules kokku vähemalt 777 inimest, aga tuli veelgi rohkem. Rahva kohale meelitamiseks oli linnastaadionil seekord rohkelt toitlustajaid, meeleolumuusikat tegi Paide puhkpilliorkester Teet Tihvani juhatusel ning meelt sai lahutada mängudest ja võistlustest osa võttes.

* 14. ja 15. juulil näitab Valgma ridaküla neljandat korda, mida kõike nende külas tehakse ning kuidas küla elab ja areneb. Kahel päeval saab osaleda mängudes, töötubades ning nautida maitse- ja muusikaelamusi. Külaseltsi üks eestvedajaid, Tuuli Klementa, ütles, et külapäevade algusaastail panid inimesed end ise rakkesse, pakkudes tegevusi ja kohvikuid oma koduhoovides. «Siis saime aru, et tegelikult on see ju meie küla rahva pidu ja inimesed peaksid saama külapäevi nautida, mitte ei pea hommikust õhtuni teisi teenindades ja lõbustades rabama,» lausus ta.

* Eelmisel nädalal Rakveres olnud U14 ja U16 vanuseklassi Eesti kergejõustiku-meistrivõistlustel võitsid Järvamaa noorsportlased kaks medalit. Mitu neist jõudis ka esikümnesse, mis näitab sportlaste head taset ja tippu pürgivaid tulemusi.

Märksõnad

Tagasi üles