Aasta külaks pürgivat Albut külastas hindamiskomisjon

Eva Klaas
, reporter
Copy

Möödunud aastal Järvamaa aasta küla tiitli pälvinud Albu on esitatud üleeestilise konkursi «Aasta küla 2023» kandidaadiks. Üldse kandideerib tänavu kõige-kõigemaks 15 küla, üks igast maakonnast. Eelmisel nädalal alustas tiitlile pürgivates külades ringkäiku hindamiskomisjon, kes on jõudnud praeguseks väisata ka Albu küla.

Igal külal, nii ka Albul, oli üheksaliikmelise komisjoni ees, kuhu kuuluvad riigikogu esimees Lauri Hussar ning maaeluministeeriumi, Eesti Leaderi liidu, maaeluvõrgustiku, linnade ja valdade liidu, maaturismi ühingu, külaliikumise Kodukant liikmeskonna ning viimati valitud aasta küla esindajad, aega end tutvustada täpselt kaks tundi.

Albu kogukond pani küla tutvustuseks välja parima. Enne komisjoni saabumist oli küla keskusse rahvamaja juurde üles rivistatud üle kümne ATV koos juhtidega, et komisjon saaks koos saatjatega külaga tutvumiseks tuuri teha. Selline võimalus sai teoks tänu Albu kandi suurimale ettevõtjale ja tööandjale Valeri Hominile, kes on kogukonna tegemistes üks aktiivseid kaasalööjaid ning korraldab muuhulgas seiklusmatku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles