Tartu Ülikooli esmased vastuvõtuotsused on tehtud

Järva Teataja
Copy
Tartu ülikooli peahoone.
Tartu ülikooli peahoone. Foto: Sille Annuk

Vastuvõtt Tartu Ülikooli on lõpusirgel. Täna said vastuvõtuotsuse 3435 kõrghariduse esimese astme eestikeelsesse õppesse kandideerijat, kellel on õppima tuleku kinnitamiseks SAIS-is aega 13. juuli südaööni. Sama tähtaeg on kinnituse andmiseks ka magistriõppesse vastuvõetutel. Kui mõni õppekoht jääb vabaks, teeb ülikool nendele vastuvõtmise otsuseid kuni 19. augustini.

Õpetajakoolituses avas ülikool uueks õppeaastaks HTM-i tellimusel ja toel 300 lisaõppekohta. „Hea meel on, et huvi õpetajakoolituse vastu on samuti kasvanud ja praegu võib öelda, et uute õpetajakoolituse stipendiumide toel on enamikul erialadel vastuvõetute arv ka suurem,“ märkis Tartu Ülikooli vastuvõtutalituse juhataja Tuuli Kaldma. Oodatust väiksem oli kahjuks soov ja valmisolek asuda õppima matemaatika- ja informaatikaõpetaja magistriõppes, mille lõpetajaid on koolidesse väga vaja. „Sellele erialale on hetkeseisuga õppima tulemas 13 üliõpilast, kuigi oleksime valmis olnud vastu võtma 25,“ lisas Kaldma.

Positiivne on see, et sel aastal gümnaasiumi lõpetanud noored on varasemast aktiivsemalt õpetajakoolituse erialadele kandideerinud. „Näiteks põhikooli humanitaar- ja sotsiaalainete ning loodus- ja reaalainete õpetamiseerialadel oli sel aastal gümnaasiumi lõpetanud kandidaate kaks korda rohkem kui eelmisel aastal. Loodame, et suurema osa jaoks neist on õpetajakoolituse eriala esimene eelistus,“ sõnas Kaldma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles