Reedel kogunevad Järvamaal kõige hirmsamad hernehirmutised

Loore Luste
, Järva Teataja suvereporter
Copy
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Imaveres Eesti Piimandusmuuseumi pargis tähistatakse sel reedel, 14. juulil piimapäeva. Juba 17. korda toimuvale üritusele pealkirjaga “Pulli pärast” annab avapaugu orkester Türi.

Rahvusvahelist piimapäeva tähistatakse 1. juunil. Traditsioon sai alguse 2001. aastal ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni soovist tähtsustada piima kui ülemaailmselt olulist toiduainet ning tutvustada piimatööstussektorit avalikkusele.

Piimandusmuuseum sidus selle tähtpäeva kolm aastat tagasi oma sünnipäevaga ja ootab külalisi sel reedel. Päeva jooksul saavad nii väikesed kui suured külastajad osaleda erinevates töötubades. Kuna eelregistreerimist ei toimu, siis tuleb lihtsalt piimapäevale kohale minna. Täiskasvanuid ootavad lüpsivõistlus ja käimla ukse sisse lõigatavate kujundite ehk piktogrammide konkurss. Lastele tehakse näomaalinguid ja väikestel auku jõud liikuvatel talumasinatel saab proovida farmitöid, näiteks heinavedu. Tegevusi leiab Ökokrati telgist, uudistada saab tuletõrjeautot ja päris lehma. Publikuga suhtlevad jänkud Johanna ja Juss, kaasa saab teha linetantsu ja kuulata Trio Naturale ning Karmoškakamraadide etteasteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles