Uus võimuliit jagas ära linnajuhtide kohad

Tiit Reinberg
Copy
Ligi kaks aastat tagasi said kõik linnapeakandidaadid Paide muusika- ja teatrimaja ette üles seatud puldist selgitada, kuidas nemad linna juhiksid. EKRE tollane kandidaat Priit Põder praeguse võimupöörde järel linnapeaks ei tõuse, vaid temast saab volikogu aseesimees.
Ligi kaks aastat tagasi said kõik linnapeakandidaadid Paide muusika- ja teatrimaja ette üles seatud puldist selgitada, kuidas nemad linna juhiksid. EKRE tollane kandidaat Priit Põder praeguse võimupöörde järel linnapeaks ei tõuse, vaid temast saab volikogu aseesimees. Foto: Dmitri Kotjuh

Kaks nädalat tagasi linnajuhid maha hääletanud linnavolinikud sõlmisid koalitsioonileppe, mille peaeesmärk on teha korda linna rahaseis. Kui tavaliselt on koalitsioonileppe allkirjastajad kogunenud selleks raekotta ja pärast tähtsat toimingut kõlistanud ka vahuveiniklaase, siis seekord eelistasid nad pidulikkusele mugavust ja andsid tähtsale dokumendile digiallkirja.

Leppest on näha, et esimesena pani oma nime võimuleppele alla Priit Värk valimisliidust Uus Paide ja viimasena tegi seda fraktsioonitu Alo Aasma.

Kuigi võimupöörde taga seisab 13 linnavolinikku Isamaast, Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast ja valimisliidust Uus Paide ning linnavolinikud Alo Aasma, Margit Udam ja Anneli Suits, siis allkirju oli võimu­leppel 15. Oma lojaalsust kinnitasid ka need volinikud, kes tänasel istungil ei osale, sest on oma volitused ajutselt peatanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles